Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Την πατησει και εγω μια φορα με φιλμ απο τυρφη. Ηταν φιλμ σιδηρου οπως καταλαβα. Δεν ξεθολωνε με τιποτα το νερο και μαλιστα την ειχα σε βαρελι και οχι στο ενυδρειο.
Οσο για το φιλτραρισμα του νερου με τυρφη να ξερεις οτι αν δεν περασει σφιχτα μεσα απο τη τυρφη το νερο δεν θα εχεις τα ιδια αποτελεσματα.
Η ενυδρειακη τυρφη δεν ειναι χωμα να απελευθερωνει ευκολα τις ουσιες της, ειναι σε σκληρη μορφη κοκκου σχεδιασμενη για να μπαινει σε καλτσα και μεσα στο φιλτρο σε ολο το πλατος του καδου υποχρεωνοντας το νερο να περασει απο μεσα της.
Αλλιως το νερο εχει την ιδιοτητα να ακολουθει τον πιο ευκολο δρομο και αυτος ειναι απο τα κενα αναμεσα ή γυρω γυρω.
|
Σε καλτσα την ειχα και εγω μεσα στο φιλτρο του ενυδρειου αλλα ειχα το προβλημα με το φιλμ στην επιφανεια.τωρα την εχω βαλει σε βαρελι μεσα σε ενα μικρο φιλτρακι(παλι σε καλτσα) αλλα το ph δεν εχει πεσει σχεδον καθολου εδω και 3 μερες..υποψιαζομαι οτι φταιει οτι χωραει λιγη τυρφη ο καδος του μικρου φιλτρου..θελω να κανω αλλαγη νερου και δεν μπορω..καμια ιδεα στο τι να κανω??