Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 21-03-04, 04:24
Stathis Ο χρήστης Stathis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 10-02-2004
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μηνύματα: 32
Προεπιλογή Φίλτρο βυθού

Φίλε Τάσο
Δεν είδες λάθος, το φίλτρο βυθού το έβαλα.
Ξόδεψα ατελείωτες ώρες ψάχνοντας στο internet για πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα βυθού και ανακάλυψα και το φίλτρο plenum. Απ'οτι κατάλαβα όμως το plenum χρησιμοποιείται κυρίως σε reef ενυδρεία. Το δικό μου δεν έχω σκοπό να το κάνω reef αλλά παρόλα αυτά προσάρμοσα τη φιλοσοφία του plenum στα δικά μου δεδομένα. Άφησα δηλαδή στο κάτω μέρος της σχάρας μεγαλύτερο κενό από αυτό που αφήνει από μόνη της κολλώντας μικρά κομμάτια σωλήνας πάνω στον πάτο του ενυδρείου. Έβαλα από πάνω όμως κατευθείαν το σπασμένο κοράλλι που είχα γιατί δεν περιέχει καθόλου άμμο.
Το σύστημα δουλεύει με 2 κυκλοφορητές 1200 l/Hr, ένα εσωτερικό φίλτρο με σφουγγάρι 1000 l/Hr και ένα εξωτερικό φίλτρο EHEIM 2224 PRO.
Μετά από 2 με 3 εβδομάδες θα βάλω και το skimmer.
Για το φωτισμό έχω 2 arcadia marine white 30W , 1 arcadia marine blue 18W και 1 arcadia marine white 18W (για την ανατολή και δύση του ηλίου).
Ξέρω ότι από τα λάθη μαθαίνει κανείς και δεν είμαι σίγουρος αν έπραξα σωστά, όμως με επηρέασε το γεγονός ότι στο παλιό μου ενυδρείο το οποίο το είχα 12 χρόνια δεν είχα βάλει ποτέ φάρμακο μιας και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με ασθένειες. Επίσης όποτε έκανα τα τεστ του νερού πάντα ή σχεδόν πάντα έδειχναν φυσιολογικές τιμές και δε χρειάστηκε ποτέ να παρέμβω στη βιολογία του νερού μου.
Πρέπει φυσικά να πω πως δεν είχα ποτέ πάρα πολλά ψάρια στο ενυδρείο περιορίζοντας σίγουρα τους κινδύνους και πως ανανέωνα την απαραίτητη ποσότητα νερού κάθε 3/4 εβδομάδες ανελειπώς.
Ελπίζω να συνεχίσω να χαίρομαι το ενυδρείο μου χωρίς προβλήματα και το ίδιο εύχομαι σε όλους τους "ενυδρειόφιλους".

Στάθης
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01534 seconds with 10 queries