Θέμα: Juwel RIO 240 lit
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 19-12-10, 23:23
Το avatar του χρήστη skamanakos
skamanakos Ο χρήστης skamanakos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 18-10-2010
Περιοχή: Κιλκις
Μηνύματα: 218
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Esprit Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα παιδιά,

παραλάβαμε (εγώ και η γυναίκα μου) πριν τρεις μέρες το καινούργιο μας ενυδρείο στα 240 λίτρα και λέμε να το ξεκινήσουμε σιγά σιγά να το στήνουμε. Αναμένουμε την βάση που είναι ιδιοκατασκευή μιας και δεν μας άρεσε ιδιαίτερα η βάση που ήταν πακέτο με το ενυδρείο...

Να ξεκινήσω από τα ψαράκια που μας αρέσουν αλλά δεν ξέρουμε αν ταιριάζουν μεταξύ τους οπότε η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη. Μας αρέσουν οι δίσκοι, τα σκαλάρια, τα tetras neon σαν κοπαδάκι...

Οσο αφορά τα φυτά δε θέλουμε το ενυδρείο 'νταμάρι' αλλά ούτε και τίγκα στα φυτά. Μέτρια φυτεμένο, με εύκολα φυτά χωρίς πολλές απαιτήσεις μιας και είμαστε αρχάριοι... Σύστημα CO2 πότε χρειάζεται?

Σχετικά με τη διακόσμηση, σκεφτόμαστε να βάλουμε δύο ξύλα, ένα με δύο διακοσμητικά βραχάκια και ένα μικρό καραβάκι ναυάγιο, άντε και μία δύο πετρούλες... Στον πυθμένα θα μπει μαύρο χαλικάκι. Και εδώ έχουμε μια ερώτηση, το σωστό είναι να κάνουμε μία πρώτη στρώση με το χαλικάκι, μετά το υπόστρωμα των φυτών και μετά πάλι χαλικάκι?

Σχετικά με το στρώσιμο τώρα που τόσα έχουμε διαβάσει, καταρχάς σκεφτόμαστε να πάρουμε και ένα εξωτερικό φίλτρο πέρα από αυτό που έχει μέσα το ενυδρείο. Θα ξεκινήσουμε τον κύκλο του αζώτου και όταν στρωθεί το ενυδρείο τότε θα βάλουμε τα ψαράκια που θα έχουμε επιλέξει. Το στρώσιμο θεωρείται ότι έχει επιτευχθεί όταν οι τιμές των νιτρικών, PH κλπ μετρήσεις, δείξουν τις σωστές τιμές? Μπορεί αυτή η φάση να επιταχυνθεί με κάποιο τρόπο?

Ευχαριστούμε,
Βαρβάρα & Δημήτρης
Τα ψαρια που αναφερεις δεν ταιριαζουν μεταξυ τους.Κανε μια αναζητηση ποια ψαρια σου αρεσουν και με τι αλλο ειδος ταιριαζουν.Επισης πρεπει να δεις και τι απαιτησεις νερου χρειαζονται.
Γνωμη μου να μην βαλεις δικοσμητικα οπως το ναυαγιο γιατι χαλαει τη φυσικη εικονα του ενυδρειου.
Αν βαλεις ευκολα φυτα δεν χρειαζεται co2.
Καλο ειναι να βαλεις το εξωτερικο φιλτρο.
Οταν nh3nh4 και no2 μηδενισουν ειναι ενταξει.Για ποιο γρηγορα καλο ειναι να βρεις μπολι απο καποιο αλλο φιλτρο.(βαλε αγγελια)
Καλη συνεχεια
Πρωτα το υποστρωμα και μετα το χαλικι.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01643 seconds with 10 queries