Θέμα: λαμπες
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-12-10, 17:43
Το avatar του χρήστη zapatas
zapatas Ο χρήστης zapatas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: πειραιας
Send a message via Skype™ to zapatas
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kingrim Εμφάνιση μηνυμάτων
απλά τα πράγματα άμα πρέπει να απαντήσω μόνο για τον φωτισμό θα βάλεις μια Τ5 grolux και μια T5 daylight/coolwhite/warmwhite (ότι βρεις στο τοπικό μαγαζί)

άρα 2 Χ 24w 48w/54L μεικτά είσαι σουπερ από φωτισμό

αν μπορείς να τις βάλεις σε 2 χρονοδιακόπτες την μια θα την βάλεις 8ωρες την μέρα και την άλλη θα την βάλεις 1ωρα την μέρα και κάθε 7μερες θα βάζεις στον χρονοδιακόπτη άλλη μισή ώρα. άμα δεις σε κάποιο σημείο αλγες κανείς ένα βήμα πίσω.

ευκολο αυτο και κατανοητο... το εχω..

Αυτά ήταν τα απλά στα δύσκολα τώρα.

Ένα ενυδρείο με φυτά υψηλής τεχνολογίας (εκεί είναι το 1w/l) δεν έχει ανάγκη μόνο από φως αλλά και στα άλλα χαρακτηριστικά. Να σου πω ένα παράδειγμα που με έκανε να καταλάβω και εγώ τι παίζει, Φαντάσου ότι το ενυδρείο σου είναι ένα αμάξι και:
α) το φως είναι το γκάζι
β) Η λίπανση είναι ο συμπλέκτης
γ) Το Co2 είναι οι ταχύτητες

όσο και να πατάς γκάζι, ότι ταχύτητα και να έχεις βάλει, άμα δεν αφήσεις τον συμπλέκτη το αμάξι δεν θα πάει πουθενά το ίδιο θα γίνει σε όποιο από τα 3 και αν δεν έχεις γκάζι/συμπλέκτη/ταχύτητες, όποτε μην το βλέπεις το κάθε ένα χαρακτηριστικό σαν μεμονωμένη περίπτωση αλλά σαν σύνολο.

Είναι λάθος κατά την γνώμη μου να έχεις 1w/l αλλά να μην έχεις λίπανση σε όλα τα στοιχειά (γενικό, κάλιο, σίδηρο, ιχνοστοιχεία, νιτρικά, φωσφορικά), αλλά και co2. γιατί δεν θα βρεις ποτέ την ισορροπία αφού θα λείπει κάτι στο ενυδρείο σου και θα έχουν το πάνω χέρι οι αλγες αν θέλεις ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να βάλεις και σταθερό πρόγραμμα λίπανσης αλλά και co2.

Αυτό βέβαια δεν πάει να πει ότι μόνο έτσι θα έχεις ενυδρείο με φυτά υπάρχουν και πιο απλές λύσεις όπως 0,5+w/l, λίπανση μόνο ότι ζητούν τα φυτά σου, και co2 με μαγιά

Μια ακόμα πιο απλή λύση είναι φωτισμός 0,25+w/l, καθόλου λίπανση ή μόνο ένα γενικό λιπάσματα, καθόλου co2 ή diy

φυσικά στην κάθε κατηγορία χάνεις κάποιες επιλογές από φυτά.

ελπίζω να μην σε έχω μπερδέψει πιο πολύ

τωρα εδω μην σου πω καλυτερα τι μου εκανες

τα w μου ειναι περιπου ανα λιτρο...

οποτε να βαδιζω με βαση αυτα?

εχω
co2 diy(που πιστευω κατα την δικη μου γνωμη οτι ειναι αρκετο για το 54λιτρο..ε?)
οποτε αν καταλαβα καλα, μου λες οτι πρεπει να ακολουθησω και σταθερό πρόγραμμα λίπανσης
θα βγαλω ακρη ετσι?
η θα χρειαστω και κατι αλλο?

οριστε και μια φωτο για να δειτε πως ειναι τωρα το ενυδριο

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  SNC00302.jpg
Εμφανίσεις:  207
Μέγεθος:  56,1 KB  

Page generated in 0,01811 seconds with 11 queries