Πω πω Δημήτρη, κουκλί έχει γίνει, εκθετήριο άλγεων, μόνο bba δεν είδα, όλες τις άλλες τις έχεις.
Τι να κάνεις? Αν ήξερα, θα το έκανα κι εγώ σ' ένα από τα δικά μου, που είναι σε παρόμοιο χάλι.
Εγώ για να ξορκίσω το κακό, το έβγαλα μια πανοραμική φωτογραφία και το έστειλα στο διαγωνισμό.

Αφού λοιπόν σιγούρεψα την πρώτη (από το τέλος) θέση, περνάμε στα σοβαρά και στην αντιμετώπιση.
Μαγική συνταγή δεν υπάρχει, ειδικά όταν πρέπει να πολεμήσεις 4-5 διαφορετικές άλγες ταυτόχρονα.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις κατά την (απολύτως αναξιόπιστη στο θέμα) γνώμη μου, είναι να πειραματιστείς.
Ξεκίνα μειώνοντας τα λιπάσματα, κόψε εντελώς τα Iron και Nitrogen και μείωσε στο μισό τα Flourish και Potassium.
Βάλε παράλληλα κι έναν κυκλοφορητή για καλύτερη κυκλοφορία και στρέψε την έξοδο του φίλτρου προς την επιφάνεια.
Διατήρησε αυτή τη ρουτίνα για 40-50 μέρες κι αν δεν δεις καμιά διαφορά στις άλγες, τότε δοκίμασε κάτι άλλο:
Αύξησε τον φωτισμό προσθέτοντας μια 3η λάμπα κι επαναφέροντας τα λιπάσματα στις αρχικές δοσολογίες + τον κυκλοφορητή.
Αν κι αυτό δεν κάνει τίποτε, δοκίμασε με αλγοφάγα ζωντανά, βάλε γαρίδες, σαλιγκάρια, SAE, οτόκυκλους, ότι βρεις.
Υπάρχουν και αλγοκτόνα φάρμακα και η ερυθρομυκίνη, αλλά δεν μπορώ να τα συστήσω, γιατί δεν τα έχω δοκιμάσει.
Ας ελπίσουμε να σου δώσει κανένας εμπειρότερος και καμιά άλλη ιδέα, γιατί κι εγώ ψάχνομαι.