Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 10-12-10, 10:46
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Μοδ
 
Εγγραφή: 13-01-2006
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μηνύματα: 11.341
Προεπιλογή

καλως ηρθες!!! σου δωσαν αρκετες συμβουλες τα παιδια....θα προσπαθησω κι εγω να σου δωσω εναυσμα για διαβασμα...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από isaias1983 Εμφάνιση μηνυμάτων
12)Το θερμομετρο του που γραφει πανω 150watt κ αυτο απο οταν αγοραστηκε.για να μη χανεσαι με την ορολογια θα το δεις μπροστα σου σαν θερμαντικο σωμα η (λανθασμενα) θερμοστατη. θερμοστατη το λεω κι εγω...
5)Το μαυρο που κουτι στο πλαινο του ενυδρειου που μπαινει μεσα το μοτερακι(2) κ στην μεση βαζω ενα σφουγγαρι κ ενα απο πανω υαλοβαμβακα.το κουτι αυτο (εχω το ιδιο ενυδρειο) μπορει να χωρεσει πολυ βιολογικο υλικο (siporax, substrat pro κ.ο.κ.) και ειναι μια χαρα για το ενυδρειο σου. μπορεις να δουλευεις και το eheim αλλα θα σου πιανει χωρο....κρατα το 2ο καβαντζα. βεβαια θα πρεπει ο κυκλοφορητης (μοτερακι) να δουλευει σωστα...οποτε ισως χρειαστει να τον αντικαταστησεις αν οπως λες δε δουλευει καλα.
6)Αυτόματος ταϊστής ενυδρείου,εχω ανοιξει μια τετραγωνη τρυπα πανω στο καπακι του ενυδρειου για να πεφτει το φαγητο.καλυτερα να ταιζεις ο ιδιος τα ψαρια σου και μονο αν λειπεις να εχεις ταιστρα...ετσι υπολογιζεις ο ιδιος τις μεριδες και ποτε δε ξερεις οταν εμπιστευεσαι τα μηχανηματα καθε μερα ολη μερα.
7)Κατω εχω 5 κιλα αν θυμαμαι καλα μπλε αμμο τα εντονα-φωσφοριζε και παρομοια χρωματα που δεν ανηκουν στο φυσικο κοσμο των ψαριων δεν αρεσουν στα ψαρια
Διαφορες μικρες πετρουλες,2 κουπια μικρουλια κ ενα Παρθενωνα στην μεση του ενυδρειου.μια πιο φυσικη διακοσμηση αναδεικνυει το ενυρειο.
Ας παμε τωρα στα ψαρακια:
1)Ενας ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΓΚΑΛΑΧΕΡ περιπου 13-14 εκατοστα.Τον εχω 2 χρονια,οταν τον πηρα ηταν 6-7 εκατοστα.Ειναι κ

ο αγαπημενος κ θα στεναχωρηθω πολυ αν πεθανει...Ολη μερα ειναι στην μια ακρη του ενυδρειου κ προχωραει

συνεχεια σαν να θελει να περασει μεσα απο το τζαμι!!φευγει μονο οταν πεφτει το φαι κ παει για μασα!ειναι πολυ μεγαλο για το ενυδρειο και δυσανασχετει..θελει να φυγει απο το μικροσκοπικο κλουβακι του γιαυτο το κανει αυτο. καλυτερα δωσε τον οσο ειναι νωρις σε καποιον με μεγαλυτερο ενυδρειο ωστε να του δωσεις παραταση ζωης.
2)2 Balandiocheilus melanopterus γυρω στους 8-10 ποντους το καθενα,ζουν ενα χρονο τωρα στο ενυδρειο. στα λιτρα σου καλο ειναι να αποφυγεις και αυτο το ειδος....δωσε τα κι αυτα και κανε μια νεα αρχη με αλλα ειδη.
3)Ενα Εpalzeorynchus frenatus γυρω στα 7-8 εκατοστα.Τον εχω 2 χρονια κ αυτον κ δεν εχει μεγαλωσει σχεδον
καθολου.Ειναι πολυ επιθετικος κ ορμαει στα αλλα ψαρακια...επιθετικο ψαρι ...ταραζει τα υπολοιπα στην επικρατεια του. το βλεπεις...
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...s_frenatus.htm
4)2 Pterygoplichthys (Glyptoperichthys) gibbiceps,ενας γυρω στα 5 εκατοστα κ ο αλλος ειναι ο Βασιλιας του

ενυδρειου αφου ειναι γυρω στα 25 εκατοστα...ωραια που τον χαρηκες και τον μεγαλωσες αλλα πλεον κι αυτος στριμωχνεται...οποτε ..μεγαλυτερο ενυδρειο.
5)Ενα Μαχαιρόψαρο γυρω στα 13-15 εκατοστα που ολα παει αναποδα!!
αρπακτικο!
6)Ενα γατοψαρο Corydoras aeneus
θελει κοπαδι και μαλακο νερο...και σωστο πυθμενα για να μη τραυματιζονται τα ευαισθητα μουστακια του.

Τα ταιζω ταμπλετες για τους πλακοστομους Tropical Green Algae Wafers κ μια βασικη τροφη Sera Vipan.
Βαζω την τροφη μαζι με τις ταμπλετες που σπαω σε μικρα κομματακια στον ταιστη που τον εχω στο τερμα κ ριχνει τροφη.ποικιλια στη διατροφη και σωστη αναλογα τα ειδη που εχεις....καλυτερα οχι καθημερινα ταιστρα...δεν λεω παραπανω γιατι λογικα θα (πρεπει να ) κανεις νεα ιχθυοσυνθεση.
Νερο εδω κ ενα χρονο δεν εχω αλλαξει στο ενυδρειο γιατι ημουν στο στρατο κ γενικα ειναι δυσκολο γιατι δεν
ξερω πως να το βγαλω.πρεπει να σου απαντησαν σε αυτο..το ξαναγραφω...λαστιχο μεσα στο ενυδρειο αναρροφας και πετας το νερο που βγαινει (οχι τα ψαρια )
Τα 2 φιλτρα που εχω τα βγαζω καθε 15-20 μερε κ τα πλενω καλα μεχρι να καθαρισουν.μονο οταν μειωνεται η ροη και μονο με νερο ενυδρειου ωστε να μη σκοτωνεις τα χρησιμα βακτηρια.

πειτε μου:

1)Mπορω να αλλαξω την μπλε αμμο κ να βαλω αλλη χωρις να ξεστησω ολο το ενυδρειο?
2)Τι αλλα ψαρακια θα μπορουσα να προσθεσω χωρις να αλληλοσκοτωθουν?το θεμα ειναι να βγαλεις οχι να βαλεις.... και να ξεκινησεις απο την αρχη με σωστη ψαροσυνθεση. Γαριδες μπορω να βαλω?Σαλιγκαρια?αναλογα τι θα επιλεξεις να βαλεις απο ψαρια.
3)Μπορω να βαλω φυτα κ ποια ειναι τα πιο ευκολα κ χρειαζονται την λιγοτερη συντηρηση? http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
4)Απο που μπορω να αγορασω μεγαλα βραχια να βαλω μεσα κ αν ειναι σωστο αυτο? πετρες απο τη φυση απο καθαρα σημεια και καλο ξεπλυμα. αναλογα τα ψαρια που θελεις (μαλακου η σκληρου νερου να προσεξεις αν ειναι ασβεστολιθικες η οχι)
διαβασε για το πως στηνονται σωστα τα ενυδρεια...τι προσεχουμε και τι στοχευουμε....και εδω ειμαστε να μας πεις τις επιλογες σου
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02346 seconds with 10 queries