Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 08-12-10, 21:42
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Μοδ
 
Εγγραφή: 13-01-2006
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μηνύματα: 11.341
Προεπιλογή

μερικες παρατηρησεις απο μενα..
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από safetyzone Εμφάνιση μηνυμάτων
Ακόμα και η μπλε άλγη, που κανονικά προσμετράτε στα βακτήρια, είναι φυτό, το οποίο για να αναπτυχθεί χρειάζεται ότι ακριβώς και τα υπόλοιπα υδρόβια φυτά μας. το γεγονος οτι τρεφεται κατα τον ιδιο τροπο δεν κατατασσει το κυανοβακτηριο στα φυτα...ειναι απλως ενα φωτοσυνθετικο βακτηριο και προγονος των φυτων.
Η καφέ άλγη καλύπτει τα τζάμια και τα διακοσμητικά του ενυδρείου μας με ένα καφέ στρώμα, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί με μηχανικό τρόπο. νομιζω πως δεν υπαρχει ευκολοτερη αλγη να καθαριστει με μηχανικο τροπο απο την καφε...απο το τζαμι φευγει απλως και με ενα χαδι του δαχτυλου.
Ένα πολύ καλό μηχάνημα μείωσης της άλγης είναι η λάμπα UV. Με αυτό καθαρίζουμε το νερό μέσω των ακτινών UV από άλγη, αρρώστιες κ.α. Το αποτέλεσμα είναι ορατό και με το να ανάβουμε αυτή τη λάμπα μερικές ώρες της ημέρας μειώνουμε το πρόβλημα της άλγης.η λαμπα uv αποδεκατιζει μονο την αιωρουμενη αλγη. δηλαδη βοηθα σε λιγες περιπτωσεις μονο σε σχεση με την πλειοψηφια των ενυδρειων με προβληματα αλγων που δημιουργουνται σε επιφανειες (τζαμια, φυτα, διακοσμητικα, χαλικι κ.τ.λ.)
το αναφερω για να μη τρεξουν ολοι ν απαρουν uv νομιζοντας πως θα λυσουν το προβλημα...
και μεταφερω το αρθρο στα φυτεμενα.
αν το κειμενο προερχεται απο συγκεκριμενη πηγη παρακαλω να αναφερθει.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01847 seconds with 10 queries