Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από TAN
Νομιζω οτι κανεις λαθος στο οτι δεν επειρεαζει το βιολογικο φιλε Discos.
Κατα την γνωμη μου οτιδιποτε χημικο δεν εχει θεση στο ενυδρειο παρα μονον σε καπιες εξερεσεις λογο μονοδρομου,π.χμετα απο θεραπια
|
Ο ανθρακας ναι μεν ειναι χημικο στοιχειο και κανει χημικο φιλτραρισμα αλλα εαν ειναι καλης ποιοτητας (π.χ. Super activated carbon) δεν κανει κακο στο ενυδρειο μας. Απλα αποροφαει τις μυρωδιες, τα χρωματα,χλωριο,σαπουνι,αρκετα οργανικα πριν προλαβουν να βρωμισουν το νερο μας κτλ. Ειναι φοβερο το τι αποροφαει ο καλος ανθρακας.
Για εμενα ειναι αναγκαιο στο νερο μου για πολλους λογους καποιοι απο τους οποιους ειναι και οι παραπανω. Χρησιμοποιω ανθρακα πολλα χρονια κα εχω δει την διαφορα πριν και μετα. Το νερο μου ειναι καθαρο, χωρις χρωματα, μυρωδιες κτλ. Εμενα αυτο μου αρεσει. Και ειδικα με τις αφρικανες μου αυτο τους ταιριαζει. Οπως επισης ταιριαζει και στο θαλλασινο ποιο πολυ απο οτι στο γλυκο εαν και εκει υπαρχει μια αντιπαραθεση σχετικα με κατα ποσο πρεπει να ειναι μονιμο η κατα καιρους για να καθαριζει το νερο.
Αυτο ισχυει γιατι καποια απειροελαχιστα ιχνοστοιχεια θεωρητικα αποροφουνται και λειπουν απο το νερο μας. Υποψιες υπαρχουν αλλα σιγουρο ακομα τιποτα. Ακομα και ερευνες που εχουν γινει ειναι αντιφατικες. Καποια συγκεκριμενα ιχνοστοιχεια ομως τα αποροφαει οπως την τανινη και τα χουμικα οξεα που βγαζουν η τυρφη και τα bogwood και driftwood.Οποτε εαν εχεις δισκους η αλλα ψαρια απο τον αμαζονιο η τα βροχερα δαση της νοτιοανατολικης ασιας και θελεις να τους δωσεις ενα περιβαλλον πολυ κοντα στο δικο τους, απλα δεν βαζεις ανθρακα και τους βαζεις τυρφη κτλ.
Ο ανθρακας σε αντιθεση με τον ζεολιθο κανει τελειως διαφορετικη δουλεια. Ο ζεολιθος για εμενα ειναι πολυ βλαβερος στην διαρκεια ζωης ενως ενυδρειου επειδη στερει την αμμωνια απο τον κυκλο αζωτου και δεν τον χρησιμοποιω αλλα ουτε και τον προτεινω.
Καθε ενα ειδος ειναι πολυ διαφορετικο απο το αλλο, και ολα τα χημικα φιλτραρισματα δεν ειναι τα ιδια. Συμφωνει οτι μετα απο λιγο καιρο ο ανθρακας γινεται και βιολογικο μεσο αλλα οταν εχεις 3 κιλα siporax-μακαρονι και αστερια τα 200 γραμμαρια ανθρακα θα κανουν την διαφορα? Εαν την κανουν τοτε εχεις πολυ μεγαλυτερα προβληματα να αντιμετωπισεις απο αυτο