Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aquahobby
akrivws etsi delta.katw apo to fws kai panw sto aspro fonto.
nai opws to les.einai kitrino kai paei na ginei laxani..
den kserw an prepei na kanw kati.sigritika me nero vrisis an kanw to test exoun elaaaxisth diafora.
-------------------------
Καπου διαβασα επισης οτι τα πολλα περιττωματα που μπορει να ''κατσουν'' στο βυθο μπορει να απελευθερωσουν δηλητηριωδης ουσιες..εμενα και τα δυο παντως φαινεται να τα κανουν αφθονα. 
πολλες φορες εχω παρατηρησει να κρεμεται σαν κλωστη..
-------------------------
Κι αλλη απορια αν και δεν μου εχουν λυθει οι προηγουμενες.εχω το sera florena.να ριξω?η μπορει να επηρεασει τα ψαρια τωρα που ειναι αρχη...?
|
Τα περιττωματα ειναι "δηλητηριωδης" αλλα
γιαυτο υπαρχει το βιολογικο φιλτρο.
Τα ψαρια βγαζουν ρυπους με τα περιττωματα, αλλα τα περισσοτερα προερχονται απο τα βραγχια τους και δεν τα βλεπεις καν.
Τα περιττωματα μονο αν ειναι διαφανη και κρεμονται σαν κλωστες ειναι κακο σημαδι για βακτηριακη λοιμωξη. Αν ειναι χρωματισμενα ειναι απο το πολυ φαι.
Το ενυδρειακα (τουλαχιστον) λιπασματα ειναι μελετημενα (σε σωστες δοσολογιες) να ειναι φιλικα προς τα ψαρια. Προσοχη μπορει να θελουν σε πιο ευαισθητους οργανισμους.
Παντως σε νεα ενυδρεια δεν βαζουμε αμεσως λιπασματα ή βαζουμε το πολυ πολυ κατι "ελαφρυ" οπως ενα γενικο λιπασμα ιχνοστοιχειων.
Οι αλλαγες του νερου δινουν στο νεο ενυδρειο, τα απαραιτητα συστατικα για τα (ευκολα-μετρια τουλαχιστον) φυτα.
Εχεις καποιο προβλημα μα τα φυτα? Συνηθως στην αλλαγη περιβαλλοντος παρουσιαζουν παροδικα καποια προβληματα, ιδιως οταν ειναι εταιρειας που τα καλλιεργει εκτος νερου (emersed)