Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 27-11-10, 19:24
Το avatar του χρήστη Τηλέμαχος
Τηλέμαχος Ο χρήστης Τηλέμαχος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 06-06-2010
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 1.266
Προεπιλογή

Προτιμότερη είναι η φιάλη γιατί το excel θα αποβεί πολύ πιο ακριβό με το χρόνο και καίει πολλά φυτά. Επίσης δείτε και αυτό:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46256
Και εδώ από άρθρο του κύριου Γιάννη (Κingrim):
Για προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα έχετε τέσσερεις επιλογές
1. Σε υγρή μορφή με σκευάσματα τις αγοράς όπως το Excel
2. Με σύστημα DIΥ (Μαγια και ζαχαρη)
3. Με Οικονομικά συστήματα όπως το optimat της Tetra
4. Σε Συμπιεσμένη Μορφή (φιαλη CO2)

Ας δούμε όμως πρώτα τι κάνει το διοξείδιο του άνθρακα που για λόγους συντομίας από εδώ και στο εξής θα το αναφέρουμε μόνο σαν Co2. Η προσθήκη Co2 είναι πολύ σημαντική αφού θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη των φυτών και την καταπολέμηση των Άλγεων ειδικά εαν έχετε μεσαίο/μεγάλο φωτισμό, σε μικρό φωτισμό δεν είναι απαραίτητο αλλά εάν βάζατε μόνο καλό θα βλέπατε. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ανεξέλικτα επίπεδα και θα πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή ώστε να μην κάνουμε κακό στα ψάρια (αφού σε μεγάλες ποσότητες Co2 δεν μπορούν να αναπνεύσουν) αλλά ούτε και να κάνουμε κακό στα φυτά. Γενικά μπορείς να δεις εάν είσαι σε καλά επίπεδα είτε με έναν πινάκα ΡΗ-ΚΗ-Co2 ή με έναν Drop Checker ή ρυθμίζοντας το Co2 με έναν PH controller σε μια σταθερή τιμή.

Η πρώτη επιλογή προσθήκης CO2 θα φανεί αρκετά ακριβή σε βάθος χρόνου και αρκετά φυτά δεν αντέχουν το υγρό Co2 όπως οι βαλισινεριες και κάποιες Moss

Η δεύτερη επιλογή είναι μια πολύ καλή και οικονομική λύση αλλά θέλει την δίκη σας προσοχή και το μείγμα δεν είναι σταθερό κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτούν οι αλγες πληροφοριες εδω

Η τρίτη επιλογή είναι ισάξια τις δεύτερης αλλά χάνει σε οικονομία κερδίζοντας όμως σε ευκολία και σταθερότητα


Η τελευταία επιλογή είναι η πιο καλή και οικονομική σε βάθος χρόνου αλλά απαιτεί ένα τσουχτερό κόστος αγοράς εξοπλισμού.
__________________
The tigers of wrath are wiser than the horses of instruction. Expect poison from the standing water.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01618 seconds with 10 queries