Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 25-11-10, 04:10
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή Φωτογραφιση ενυδρειου με compact και DSLR

Εκανα 2 ωρες νυχτιατικα να φτιαχνω φωτογραφιες και να τις ανεβασω αλλα νομιζω οτι θα βοηθησει εν οψει του διαγωνισμου και θα καταρριψει το μυθο "δεν συμμετεχω γιατι δεν εχω φωτογραφικη της προκοπης", " ειμαι φωτοχαλιας" ..."ζητειται φωτογραφος.." κλπ κλπ

Πηρα λοιπον την παλια μου ταπεινη και περιορισμενης δυνατοτητας Olympus FE 120 των 6.0 ΜΡix και τραβηξα μερικες φωτογραφιες.
Το μονο ενυδρειο που ειναι ακομα ανοιχτα τα φωτα του αυτη την ωρα ειναι το καινουριο που στηνω..96 λιτρα με 2 λαμπες Τ8 , συνολο 18+18 = 36 watt.
Mιλαμε λοιπον για μετριο/χαμηλο φωτισμο και δυσκολες συνθηκες φωτογραφισης.

Οι ρυθμισεις στην Olympus στην τελικη φωτογραφια ,ειχαν ως εξης..
-Εβαλα το ημι-αυτοματο προγραμμα για ληψεις indoors (εσωτερικους χωρους) λογω χαμηλου φωτισμου.
-f 2.8
-Ταχυτητα διαφρ. 1/10
-white balance -0,5
-ακυρωσα το φλας
-εβαλα το χρονοδιακοπτη ωστε να μην κουνιεται η μηχανη οταν πατουσα το κουμπι της ληψης.
-Χρησιμοποιησα τριποδα. Αν δεν εχετε, χρησιμοποιειστε ενα επιπλο ή μια καρεκλα και βαλτε μια χαρτοκουτα, βιβλια, οτι σας βολευει και βρειτε ωστε να φερετε την μηχανη στο υψος του κεντρου του ενυδρειου.
-τελος εκανα μια επεξεργασια στο photoshop στα εξης: ισοορροπια χρωματων, curves, levels, sharpness, distortion control.

ΦΩΤΟ 1
Με φλας. Χαλια το αποτελεσμα...ποτε μην χρησιμοποιειτε το φλας της μηχανης.




ΦΩΤΟ 2

Χωρις φλας, φωτογραφιση με το χερι. Η φωτογραφια βγαινει θολη οτι και να κανω , οσο και να προσπαθω να την κραταω σταθερη.Επιπλεον τα χρωματα δεν ειναι φυσικα και επικρατει το κιτρινο. Αλλαγη απο το αυτοματο προγραμμα (auto) στο επιλογης indoors.



ΦΩΤΟ 3
Καλυτερη στα χρωματα αλλα θολη. Φωτογραφιση με το χερι.



ΦΩΤΟ 3
Η ιδια φωτογραφια αλλα η μηχανη σε τριποδο. Πιο ευκρινης και οξεια.


ΦΩΤΟ 4
Η καλυτερη φωτογραφια επιτευχθηκε με χαμηλωμα κι αλλο του White balance στο -1.5, χρηση τριποδου αλλα και του χρονοδιακοπτη (αυτοματη ληψη σε 10sec.)


Συμπερασμα: μου πηρε γυρω στα 20 λεπτα να τραβηξω μια πολυ καλη φωτογραφια με μια φτηνη και ξεπερασμενη compact !



Παμε τωρα σε μερικες ληψεις με την NIKON D60
Οι ρυθμισεις ειχαν ως εξης:
-φακος Nikkor 18-55
-Προγραμμα full manual
-f 4.2
-shutter speed 1/20
-iso 200-400
-white balance -auto
-Auto focus -S
-metering macro point
-exposure compensation +0.3
Φωτο 5
Xωρις χρηση τριποδου..θολη !


Φωτο 6
Με τριποδο. Για να σκοτεινιασει λιγο και να αποκτησει βαθος, ανεβασα ταχυτητα διαφραγματος στο 1/60 με iso 400.










Επειτα απο την επεξεργασια στο Photoshop , οι τελικες φωτογραφιες ειναι αυτες:


ΟLYMPUS FE-120




NIKON D 60 + nikkor 18-55




Σιγουρα η dslr εχει καλυτερη ποιοτητα στην εικονα, καλυτερα χρωματα και καλυτερη διαχειριση του φωτος χωρις καμμενα σημεια, αλλα και η φωτογραφια της compact ειναι πολυ καλη για να δειξουμε το ενυδρειο μας αξιοπρεπως και με μια παρουσιαση που δεν θα μας κανει να ντραπουμε.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02212 seconds with 10 queries