Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 20-02-04, 13:29
jovanis Ο χρήστης jovanis δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 20-02-2004
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 18
Προεπιλογή ερευνα για τις πετρες

Ο παραπανω τιτλος αναφερεται σε μια ερευνα που ξεκινησα πριν 2 μηνες να ταξινομω πετρες στον ελλαδικο χωρο(Κυριως της Κεντρικης Μακεδονιας). Αφορμη για αυτην την προσπαθεια ειναι η υψηλες τιμες πετρων στα μαγαζια. Πολλοι εμποροι προμηθευονται τις πετρες τους απο την υπαιθρο και τις χρεωνουν 7 με 15 ευρω το κομματι.

Η πετρα στο ενυδρειο αποτελει για καποιους διακοσμητικο στοιχειο και για αλλους απαραιτητη προϋποθεση για τη συμβιωση των ψαριων τους. Ποιος δε θα ηθελε μια πετρα με εντονο κοκκινο μπλε ή πρασινο χρωμα ή ακομη και λευκο;

Το ζητημα ειναι τι πετρες μπορουμε να βαλουμε στο ενυδρειο μας και πως διακρινουμε την περιεκτικοτητα τους σε αλατα;
Πολλοι απο σας μπορει να εχετε διαβασει σε καποια βιβλια για τις πετρες και να γνωριζετε οτι με ξυδι ή κεζαπι μπορειτε να ξεχωρισετε αν μια πετρα ειναι καταλληλη για ενυδρειο με χαμηλο PH ή οχι.

Οι κιχλιδες και τα θαλασσινα, κατα τη δικη μου αποψη μπορουν να δεχτουν οποιαδηποτε πετρα δε προερχεται απο παραθαλασσια ακτη (ή ακομη και μεσα απο τη θαλασσα), χωρις αυτο να σημαινει πως καποιες κιχλιδες ή τα θαλασσινα ψαρια δε μπορουν να δεχτουν θαλασσινη πετρα. Ας μη ξεχναμε πως τα Jewel, οι μονοδακτυλοι και τα scat και πολλα αλλα ψαρια ζουνε σε υφαλμυρο νερο

Σκεφτειτε πως οι περισσοτερες πετρες με εντονη εως φωσφορουχα πετρα, η οποια δεν επηρεαζει το ΡΗ προερχεται απο περιοχη της Δραμας. Αυτη η πετρα ομως εχει ραδιενεργεια σε μικρα επιπεδα.

Υπαρχουν αμετρητες λεπτομερειες για ενα τοσο απλο κομματι του ενυδρειου. Αυτη η ερευνα ομως δε μπορει να πραγματοποιηθει απο ενα και μονο ατομο. Γιαυτο χρειαζομαι τη συνδρομη σας για μια πληρη κατανομη των πιο ομορφων πετρωματων της χωρας μας.

Οσοι ενδιαφερονται και θελουν πραγματικα να βοηθησουν σε αυτην την προσπαθεια θα ηθελα να στελνουν μυνημα με τη φωτογραφια πετρωματος, τη διευκρινιση του χρωματος, την τοποθεσια και το βαθμο των αλατων (1-> αν αντιδρα με ξυδι 2-> αν αντιδρα με κεζαπι πολυ 3->αν αντιδρα με κεζαπι λιγο 4-> αν δεν αντιδρα και με τα δυο οξεα). Οι πετρες στις οποιες αναφερεστε θα πρεπει να υπαρχουν αφθονες.

Σε λιγες μερες θα παραθεσω δειγμα, αν οχι ολο απο τα πιο ομορφα πετρωματα της Κεντρικης Μακεδονιας.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01579 seconds with 10 queries