το 99 Μιχαλη μου το μεγαλο ενυδρειο που είδες στο δώμα δεν κουνήθηκε όυτε εκατοστο. και ήταν και σε επικίνδυνο σήμειο. Εχουν όλα να κανουν με την σχεση βαρους / μαζας και αδρανειας. Και φυσικα με το υπεδαφος που βρισκεσαι καθως και το επικεντρο του σεισμου ,το εστιακο βάθος , την διαρκεια και φυσικα την ένταση.
Αν γινει ενας 6αρης πχ στην ιδια περιοχη με το '99 , πιστεψε με το τελευταίο που θα σκεφτεις θα είναι τα ψαρια.. Μετα ίσως. Κατα την διαρκια όχι.
Για αυτο θα πρεπει να προνοήσουμε βεβαια.
Κατι που θα πρεπει να σκεφτεις είναι ότι για να συντονιστει το νερο και να μπει σε κατασταση κυματισμου θα πρεπει ο σεισμος να διαρκέσει 30+ δευτερολεπτα και να είσαι ατυχος αρκετα ώστε να γίνει στο μηκος του ενυδρείου.και τότε το ποιο πιθανο έιναι να χύθει το νερο απο πανω. Εαν έχεις βαλει καλες τρέσσες θα αποροφήσουν την μεγαλύτερη ωστική δυναμη του κύματος χώρις ανεπυθιμητα αποτελεσματα. Η ετερη λύση που έχω σκεφτει εγω είναι το χτήσιμο του ενυδρειου στο τοιχο. Βεβαια εκει κυνδινευεις απο τον συντονισμο της οικοδομης με θραυση των κρυσταλλων.
Οποτε καλυτερα μόνο του.
Και αν είναι αρκετα βαρυ να είσαι σίγουρος ότι δεν θα πάει πουθενα.
Αυτα τα ολίγα...
Κανεις αλλος;
Αλέξανδρος
|