Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 10-02-04, 12:09
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Θα ηθελα να προσθεσω πως αυτες οι ηλικιες ειναι λογικα και οι φυσιολογικες που θα υσχιαν και στη φυση εαν δεν υπηρχαν οι θυρευτες, οι περιοδοι μειωμενης τροφης και φυσικα μεγαλου ανταγωνισμου για επιβιωση. Υπαρχουν ομως και ψαρια τα οποια ζουν και στη φυση αρκετα χρονια απλα σε αναλογια με εμας που τους παρεχουμε μια ασφαλεια σε θερμοκρασια, τροφη κτλ οι πιθανοτητες ειναι μικροτερες.

Μια αλλη παραμετρος ειναι παρα πολυ συμαντικη στα ψαρακια μας που δεν πρεπει να την αγνοησουμε. Η θερμοκρασια που εμεις τα κραταμε ειναι παρα πολυ σημαντικη γιατι οσο μεγαλυτερος ειναι ο δικος μας μεσος ορος απο το μεσο ορο που εχουν στην φυση τοσο ποιο γρηγορο μεταβολισμο εχουν και τοσο ποιο γρηγορα γερνουν....
Και τουμπαλιν....
Οσο ποιο μικρη θερμοκρασια σαν μεσο ορο τους παρεχουμε απο οτι στην φυση τοσο μεγαλωνει και η δικη τους ζωη. Μην περιμενετε τεραστιες διαφορες αλλα υσχιει. Βεβαια σε ακραιες περιπτωσεις παρατεταμενης υψηλης θερμοκρασιας εχουμε και ακραια φαινομενα γυρανσης....

Π.χ. ο Τακης στο Γη και Υδωρ σε ενα εξαιρετικο αρθρο του αναφερει το γεγονος χαρακτηριστικα για ενα ποταμισιο ψαρακι μας.

http://tsamis.aaquaria.com/Aphanius_fasciatus.htm

Δεν υσχιει τοσο πολυ σε ψαρακια τροπικα αλλα ολα παιζουν το ρολο τους και καλο ειναι να δινουμε οσο ποιο κοντα γινεται τις συνθηκες του περιβαλοντος του εκαστοτε ψαριου. Αφου ο μεταβολισμος τους ειναι με βαση την θερμοκρασια νερου.
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01393 seconds with 10 queries