Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Discos
Ειναι λαθος να λεμε οτι τα βακτηριδια δεν ζουν στην στηλη νερου και ζουν μονο στο φιλτρο.
|
Δεν είπα ότι δεν ζουν βακτηρίδια στην στήλη νερού αλλά ότι ζουν παρά μόνο ελάχιστα σε σχέση με αυτά που έχουμε στο φίλτρο μας. Αυτό συμβαίνει γιατί, όσο μεγάλο όγκο κι αν έχει το νερό, δεν σημαίνει ότι έχει αρκετά μεγάλη επιφάνεια ώστε να επωφεληθούν όσα βακτηρίδια χρειαζόμαστε σε ένα μέσο ενυδρείο. Ενώ τα βιολογικά υλικά των φίλτρων έχουν τεράστια επιφάνεια σε σχέση με τον όγκο τους με αποτέλεσμα εκεί να υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία των βακτηριδίων.
Όντως αν χρησιμοποιηθεί πάνω από 70% "στρωμένου" νερού και βάλουμε παρά μόνο ελάχιστα ψάρια (2-3 guppies) σε σχέση με το ιχθυοφορτίο που είχε το στρωμένο ενυδρείο δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Discos
Ζουν ΠΑΝΤΟΥ πανω στο ενυδρειο μας.
|
Σωστά. Παντού αλλά σε κάποια σημεία περισσότερα ενώ σε άλλα λιγότερα. Η αμέσως επόμενη καλύτερη λύση, μετά από το "μπόλιασμα" με υλικά φίλτρου, είναι η χρήση άμμου ή χαλικιού από "παλιό" ενυδρείο και η εξήγηση είναι πάλι η επιφάνεια των υλικών. Πολύ απλά παίρνουμε 3-4 χούφτες "στρωμένο" χαλίκι, το βάζουμε σε καλσόν και το τοποθετούμε ή κοντά στην είσοδο του φίλτρου ή μέσα στο φίλτρο.