Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 04-11-10, 00:10
Το avatar του χρήστη Δημητρης89
Δημητρης89 Ο χρήστης Δημητρης89 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 28-05-2009
Περιοχή: Αλεξανδρουπολη
Μηνύματα: 977
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Μακάρι να κάνω λάθος και να έχει πρόβλημα μόνο στα πτερύγια και την ουρά (fin rot), πράγμα που θεραπεύεται με προσθήκη μελαφίξ.

Επειδή όμως βλέπω φουσκωμένη κοιλιά, μοιάζει με ασθένεια της νυκτικής κύστης, ειδικά αν δεν έχει καλή ισορροπία και γέρνει στο πλάι.
Προσπάθησε να τον παρατηρήσεις από κάτω. Αν είναι όντως φουσκωμένη η κοιλιά του, χωρίς να είναι καθόλου κόκκινη, τότε μάλλον αυτό είναι.
Δώστου μετά από μια μέρα νηστείας, ένα βρασμένο, ξεφλουδισμένο (και πατημένο με τα δάχτυλα να γίνει πολτός) και σε πολύ μικρά κομματάκια μπιζέλι.
Αν δεις να συνέρχεται κάπως, ξαναδώστου την άλλη μέρα και συνέχισε 3-4 μέρες μόνο με μπιζέλια, έχουν φαρμακευτικές και καθαρτικές ιδιότητες.

Αν δεν δεις βελτίωση και ειδικά αν παρατηρήσεις ανασηκωμένα λέπια, τότε δοκίμασε το Octozin της Waterlife, ή το (ακριβότερο) General Cure της Api.
Αν πρόκειται για dropsy, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μικρές κι αυτά τα φάρμακα βοηθούν σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά όχι πάντα.

Σε κάθε περίπτωση, θα βοηθήσει και η προσθήκη ενυδρειακού ή τυροκομικού (χωρίς πρόσθετα) αλατιού, μαζί με αλλαγές νερού κάθε 2-3 μέρες.
H κοιλια του δεν μου φαινεται πρισμενη και η ισορροπια του ειναι μια χαρα,η ορεξη του ειναι κανονικη και κανει βολτες σε ολο το ενυδρειο..Γενικα η συμπεριφορα του ειναι οπως τον εχω συνηθησει,θα του δωσω αυριο ενα μπιζελι και θα προσπαθησω να βγαλω μια φωτογραφια απο κατω,ενω θα παρω και μελαφιξ(να φανταστω απο το πετ σοπ ετσι?)
Σας ευχαριστω για το ενδιαφερων
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01475 seconds with 10 queries