Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #15  
Παλιά 30-10-10, 17:46
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από zipo Εμφάνιση μηνυμάτων
Επαναφέρω το θέμα αυτό θέλοντας να μείνω στην παραπάνω φράση.Και εγώ προσπαθώ να επιτύχω αυτήν την ροή πάνω στην άμμο για να μη μαζεύεται ποτέ βρωμιά και να μη χρειάζεται σκούπα βυθού.Το έχω σχεδόν καταφέρει αν εξαιρέσουμε κάποια νεκρά σημεία που είναι πιο δύσκολο να αποφευχθούν σε ένα ενυδρείο με πέτρες.Νομίζω πως μερικές επιπλέον τρύπες στο spraybar θα λύσουν το πρόβλημα.Με ένα καυτό καρφί λέω να τις κάνω.Νομίζω είναι το πιο έυκολο.Θα κάνω 3-4 επιπλέον τρύπες μάλλον.Πρέπει να προσέξω κάτι?Υπάρχει spraybar σαν ανταλλακτικό σε περίπτωση που κάνω κάποιο λάθος?
Ναι υπαρχει ανταλλακτικο αλλα να εχεις υποψιν σου οτι αν ανοιξεις κι αλλες τρυπες θα διοχετευσεις μεν νερο προς το βυθο απο τη μερια που ειναι τοποθετημενο το spraybar, αλλα θα μειωσεις αναλογικα και την ροη στις πανω τρυπες που σπρωχνουν το νερο προς την αλλη μερια του ενυδρειου?

Ετσι μπορει να εχεις σαν αποτελεσμα την τελεια ροη σε επιφανεια και βυθο απο την μια μερια του ενυδρειου και αντιθετα καθολου καλη ροη, ουτε στην επιφανεια ουτε στο βυθο απο την αλλη πλευρα.

Η λυσεις ειναι :
α) αν σου φτανει η βιολογικη φιλτρανση (ή δεν θελεις να την ισχυροποιησεις κι αλλο) μπορεις να βαλεις απλα ενα κυκλοφορητη με μαγνητη απο την αλλη πλευρα του ενυδρειου να χτυπαει προς το βυθο και το μεσο του μπροστινου ταμιου και να μην ανοιξεις επιπλεον τρυπες στο spraybar.
β) να παρεις ενα ακομα φιλτρο για την αλλη μερια του ενυδρειου και να κανεις και εκει εξτρα τρυπες.

Σημειωση1: μη μπερδεψεις τη ροη "λιτρα/ωρα" κυκλοφορητων και φιλτρων.
Ενα φιλτρο 1000 λ/ω ειναι πολυ πιο δυνατο απο ενα κυκλοφορητη ιδιων λ/ω, γιατι εχει μεγαλο μανομετρικο και στελνει σε δεσμη τη ροη, ενω ο κυκλοφορητης το απλωνει παντου το νερο και δεν φαινεται η δυναμη του.
Σημειωση2: Αλλη δουλεια και αλλο πραγμα η αντλια, και αλλη δουλεια και πραγμα ο κυκλοφορητης

YΓ Εκτος απο το sparybar, θελεις και μια τρυπα στην κατω κουρμπα του γαντζου (outlet pipe) για να στελνει και στη γωνια του βυθου νερο
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02377 seconds with 10 queries