Γνωριζεις ποσο "ακριβα" αγοραζουν τα μαγαζια τα ψαρακια που εχεις εσυ και ποσο τα πουλανε? Για ενα ψαρι το οποιο εσυ το παιρνεις 4 ευρω ζητημα ειναι να το εχουν αγορασει 0,5 ευρω για να μην παω σε ποιο λιγα και οι λιγοι ευσυνηδητοι καταστηματαρχες θιχτουν.
Λαμβανωντας υποψην τις απωλειες τους, το κερδος τους ειναι παρα πολυ σημαντικο και απο το να βαλουν εναν υπαλληλο εχτρα για σωστη συντηρηση και να δινουν 600 ευρω το μηνα την βγαζουν ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΕΤΣΙ.
Το ζητημα δεν ειναι τα ψαρακια μας να επιβιωνουν σε ενα πολυ εχθρικο περιβαλλον το οποιο καποια στιγμη επειδη ακριβως θα τα εχει καταπωνησει παρα πολυ θα χαθουν σε ασχετες στιγμες.
Το ζητουμενο ειναι να ζουν σωστα χωρις προβληματα οπως κακη διατροφη, στρες, κακο νερο κτλ.
Εσυ θα μπορουσες να ζησεις σε ενα υπογειο, διπλα στο χαλασμενο φρεατιο του υπονομου, χωρις καλοριφερ και χωρις ψυγειο οποτε οτι ετρωγες θα ηταν φτωχο φαγητο που απλα δεν χαλαει εκτος ψηγειου-δηλαδη κονσερβες. Δεν θα παθενες τιποτα αμεσως αλλα το σκορβουτο (απο κακη διατροφη και ελειψη βιταμινης C) το εχεις στο τσεπακι!!
Μην μου πεις τωρα πως θα ηταν το ιδιο εαν ζουσες στο ρετιρε στο Πανοραμα (αντε ρε παιδι μου στο Χορτιατι...), διπλα στο πευκο με την μπαλκοναρα σου και την οικιακη βοηθο να σου ετοιμαζει καθε μερα το φαγητο και οχι μονο!!
Αυτη ειναι η διαφορα επιβιωνω και ζω!!!
Και επειδη εχω προσεξει πως καποια νεα μελη δεν εχουν διαθεση για διαβασμα και παρολο που κανουν καποιες ερωτησεις , οταν οι απαντησεις δεν ειναι αυες που περιμενουν απλα τις αγνοουν παντελως.
Θα ηθελα να πω πως κανεις δεν γενηθηκε παντογνωστης και ολοι οσοι εδω γνωριζουμε κατι παραπανω (καποιοι γνωριζουν παρα πολλα παραπανω) εχουμε φαει τα μουτρα μας στο διαβασμα για χρονια και δεν μπορεις να ξερεις τα παντα επειδη εμαθες οτι το molly δεν κανει αυγα αλλα γεναει μικρα αμεσως...Η ακομα εμαθες π.χ. πως αρκετες αφρικανες δεν γενανε αυγα αλλα μικρα κατευθειαν απο το στομα γιατι και αυτο ειναι τελειως λαθος. Πρωτα γενανε αυγα τα οποια τα περνουν στο στομα τους τα θυληκα και στην συνεχεια τα μικρα αναπτυσονται.
Μια συμβουλη προς τα νεα μελη τα οποια με χαρα βλεπω να ερχονται με γοργους ρυθμους

. Παιδια διαβαστε πολυ και εαν λογο ελειψης χρονου η βαρεμαρας δεν το κανετε μην αμφοισβητητε τα παντα. Η ημημαθια ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χειροτερη απο την αμαθεια.
Αυτα και οπως ειπαμε ετσι?
ΔΙΑΒΑΣΜΑ