Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-10-10, 16:10
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από agapanthos Εμφάνιση μηνυμάτων
Μου το πάσαραν απο το πετσοπ επειδή τους είπα ότι δεν έχω φυτά αληθινά μέσα στο 20άρι ενυδρείο μου και μου το έδωσαν έτσι ώστε να μπορώ να ελένξω τα νιτρικά παρόλο που όλο αυτό το διάστημα έκανα αλλαγές στο νερό μέρα παρά μέρα. Και κάτι άλλο στο 180 μου τώρα το έχω φυτέψει με 2 ανούμπιες και 2 egeries densa και θέλω να ξέρω ποιές θεωρούνται επιτρεπτές τιμές για τα νιτρικά έτσι ώστε να βάλω το ψαράκι μέσα με ασφάλεια.

Έχοντας διαβάσει διάφορα αρνητικά για αυτά τα συστήματα (χωρίς να γνωρίζω κάτι συγκεκριμένα για αυτό που έχεις) όπως ότι δεν κάνουν τίποτα ή δεσμεύουν και κάποια θρεπτικά εκτός των νιτρικών ή επηρεάζουν κάποιες παραμέτρους του νερού και άλλα τέτοια δε θα ήθελα να χρησιμοποιήσω χωρίς να είμαι σίγουρος και να υπάρχει σοβαρός λόγος. Μιλάμε για κάτι πολύ απλό που διορθώνεται με μια αλλαγή νερού.

Τα νιτρικά σε μεγάλες συγκεντρώσεις κάνουν ότι και τα νιτρώδη, δηλαδή δεσμεύουν το οξυγόνο στο αίμα των ψαριών. Να προσπαθείς να τα κρατάς κάτω από 20. Υπάρχουν και ζωντανά που χρειάζονται πολύ χαμηλές τιμές, κάποιες γαρίδες για παράδειγμα που πρέπει να έχεις κάτω από 10 ή και 5 για να είσαι πιο σίγουρος. Σε γενικές γραμμές όμως κάτω από 20 είναι καλά.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01396 seconds with 10 queries