Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters
Bρε εγω καλα στα λεω.Δε θα εχεις καθολου καλη κυκλοφορια στην αριστερη μερια του ενυδρειου σου.Σκεψου το λιγο.
Επειδη εχεις μεγαλη τρυπα επιστροφης θα εχεις χαμηλη πιεση εξοδου νερου , αρα μη καλη κυκλοφορια στην αριστερη μερια ,αυτο εννοουσα...
|
τωρα καταλαβα τις λες, απλα πριν με ρωτουσες για τα χωρισματα και πως θα κινητε το νερο μεσα στο φιλτρο....
οι τρυπες τις επιστροφης εγιναν δυο, 1 μεγαλη και μια μικρη.... γιατι φοβηθηκα ( μου ειπε και ενα παιδι ) οτι θα εχω μεγαλη πιεση εκει και μην χτυπησει κανενα ψαρι...
οποτε εκανα την μια μεγαλη ( 35 mm ) και αφησα την αλλη
μικρη ( 24 mm ). αν δω οτι εχω χαμηλη πιεση νερου με την μεγαλη τρυπα, η την μικραινω με ενα ρακορ η βαζω την επιστροφη στην δευτερη τρυπα την 24 αρα..
με μικρη τρυπα δυσκολα την μεγαλωνεις μετα, ενω μια μεγαλη μικραινει ευκολα...
με ενδιαφερει η γνωμη σας οσο ειναι αδειο για να κανω διορθωσεις... και σας ευχαριστω ολους....
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sgiak
Μερικές απορίες ακόμη (σχεδόν όλες έχουν αφετηρία το φίλτρο)
1) Στην αρχή ανέφερες το μέγεθος ενυδρείου 175χ60χ85. Να υποθέσω οι διαστάσεις αυτές αφορούν μΧπΧυ? (Πολύ ψηλό δεν είναι? Πως θα φτάνεις να καθαρίζεις?)
2) Οι διαστάσεις του φίλτρου είναι 15Χ60Χ85 ? (πιθανότατα ναι, διότι έτσι φτάνεις τα 70-80 λίτρα που ανέφερες)
3) Τα 750-800 λίτρα καθαρό ενυδρείο θα μπορέσει να τα συντηρήσει ένα φίλτρο μεγέθους 70-80 λίτρων ? (η αναλογία είναι 1 λίτρο στο φίλτρο για κάθε δέκα λίτρα στο ενυδρείου, ενώ στο φόρουμ προτείνεται για τα φίλτρα ιδιοκατασκευής η αναλογία 1 προς 4 λίτρα)
4) Τα διαχωριστικά στο φίλτρο σου τα πέρασες μόνο μονωτικό χωρίς πολυεστέρα και τα κώλυσες με απλή σιλικόνη?
5) Αντί του πολυεστέρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εποξική ρητίνη ? (ώστε να τώρα που χειμώνιασε να μην τρέχουμε στην εξοχή αλλά να δουλεύουμε στα σπίτια μας)
6) αφού το μονωτικό είναι κατάλληλο για δεξαμενές νερού θα διακινδύνευες να το βάλεις μόνο του, χωρίς πολυεστέρα?
Κι άλλες απορίες έχω αλλά με το μαλακό. Μη σου χαλάσω την παρουσίαση. Πάντως πάς πολύ καλά. Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα προσεγμένη κατασκευή. Δεν πρόκειται να πάρω γυάλινο ενυδρείο με τίποτα.
|
1) για το υψος ειναι λιγο ψηλο αλλα δεν καθαριζουμε καθε μερα, συν οτι με λιγο υψος παραπανω κερδισεις σε λιτρα χωρις να πιανει το ενυδρειο ολο το σπιτι και συν οτι φτιαχνεις οτι σετ απ θελεις και μενει και χωρος για να κολυμπαν τα ψαρια.
2) το φιλτρο ειναι οπως τα λες.
3) αυτο που λες με τα φιλτρα δεν το μετραω καθολου ετσι εγω....
εγω ξερω οτι αναλογα με το ενυδρειο πρεπει να γυρναει
το νερο του ενυδρειο 3-4 φορες την ωρα και να εχεις οσο πιο μεγαλο χωρο για βιολογικο υλικο...
να σου δωσω ενα παραδειγμα. το φιλτρο αυτο
http://www.osmosisaquariums.gr/index...emid=1&lang=el
το δινει με καδο για υλικα 23 λιτρα και με αντλια 2400/ωρα και το δινει για 1500 λιτρα ενυδρειο. το δικο μου θα εναι με αντλια 2800/ωρα και με καδο για βιολογικο υλικο γυρο στα 40 λιτρα. δεν νομιζεις οτι θα εχω πολυ καλητερη βιολογια??
και μην ξεχναμε και την οξυγωνοση του νερου που σε εμενα γινετε καλλητερα...
4) τα χωρισματα του φιλτρου ειναι περασμενα μονο 2 χερια μονωτικο υλικο
5) αυτο δεν το ξερω, εβαλα πολυεστερα γιατι ξερω τις αντοχες του και ξερω να τον δουλευω...
6) με το μονωτικο αν γινει καλη κατασκευη στα ξυλα εισαι καλλημενος αλλα επιδη εφτιαξα πρωτη φορα τετοια κατασκευη ισως το εχω παρακανει λιγο αλλα νιοθω πιο ασφαλεια...