Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 26-10-10, 15:09
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 3.496
Προεπιλογή

Ειναι μεγαλο λαθος το οτι καποιοι πιστευουν πως δεν επηρρεαζεται η αναπτυξη των οσκαρ απο το μεγεθος του ενυδρειου. Εκτος του οτι μπορουν να δημιουργηθουν προβληματα υγειας στο ψαρι (μιλαω για οταν βρισκεται σε υπερβολικα μικρο ενυδρειο), το πιο συνηθισμενο προβλημα που συνανταται ειναι η παραμορφωμενη εξωτερικη εμφανιση του. Το μοναδικο πραγματικο γεγονος ειναι οτι τα οσκαρ χρειαζονται πολλα λιτρα.

Σε κατι αλλο που διαφωνω καθετα ειναι το να βαζουμε ενα οσκαρ μονο του σε ενυδρειο. Το ψαρι αυτο δεν ειναι φτιαγμενο να ζει μοναχο του και οποιος τα κραταει μονα τους δεν προκειται ποτε του να δει την πραγματικα υπεροχη συμπεριφορα τους. Πρεπει να κρατουνται τουλαχιστον δυο μαζι (δε μιλαω για ζευγαρι αλλα απλα για δυο ατομα του ειδους) σε ενυδρειο καταλληλου μεγεθους... θα ελεγα το ελαχιστο 600 λιτρα. Το καλυτερο βεβαια θα ηταν να μπορουσε κανεις να διαθεσει ενα πραγματικα μεγαλο ενυδρειο (πχ. 3 μετρα) και να εβαζε 4-5 ατομα.

Τελος, διαφωνω με το να κρατουνται προσωρινα σε καποιο μικρο χωρο γιατι συνηθως οταν βαζουμε στοχο να τους αλλαξουμε ενυδρειο σε 1 χρονο, περναει το οριο που ειχαμε αρχικα θεσει με αρνητικες συνεπειες για τα ψαρια μας. Εχε υποψη σου οτι τα οσκαρ σε ενα χρονο (σε κανονικες συνθηκες) θα εχουν φτασει σχεδον στο τελικο τους μεγεθος!

Γι' αυτο λοιπον σου προτεινω, εφ' οσον σου αρεσουν οσο μου αρεσουν κι εμενα αυτα τα ψαρια, πρωτα να τους ετοιμασεις ενα καταλληλο για αυτα ενυδρειο και μετα να προχωρησεις στην αγορα τους... και μη βαλεις ενα μονο του!

Καλο ειναι οτι αλλα ψαρια θελουμε να εχουμε μαζι με τα οσκαρ να εχουν μπει λιγο καιρο πριν εισαγουμε τα οσκαρ στο ενυδρειο.


ΥΓ. Δεν πιστευω να εχεις ηδη βαλει ενα μονο οσκαρ σε 240 λιτρα;
__________________
Πέταλο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01460 seconds with 10 queries