Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #36  
Παλιά 24-10-10, 21:19
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής
 
Εγγραφή: 06-02-2008
Περιοχή: Κολωνός
Μηνύματα: 9.444
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Πολυ ενδιαφερουσα συζητηση και εχω πραγματικα πολλα να πω και ολο το αναβαλλω για αργοτερα λογω χρονου!

Δε παει αλλο θα πρεπει να πω μερικα πραγματα (εστω και με "δοσεις") που εχω δει στη πραξη!

Συνηθως εχω πολλα aquascape στο μυαλο μου ... μεγαλη σημασια εχει εκτος των αλλων ειναι και η σωστη επιλογη των υλικων μας (ξυλα-πετρες) να δενουν μεταξυ τους αλλα και σε αυτο που εχουμε στο μυαλο μας! Αν υπαρχει καποια "εξοικιωση" με τα υδροβια φυτα μπορεις να φανταστεις πανω κατω πως θα ειναι το καθε φυτο στη καθε θεση!!

Γενικα αυτο που εμαθα ειναι οτι η βιασυνη ειναι κακος συμβουλος σε τετοιες περιπτωσεις!

Αρχικα θα πρεπει να διαλεξουμε αμμο η χαλικι η οτιδηποτε θελουμε να χρησιμοποιησουμε (αναλογα με αυτο που θελουμε) και να τοποθετησουμε τις πετρες και τα ξυλα χωρις να βαλουμε νερο! Ειναι το λεγομενο hardscape ... Μπορουμε να κανουμε οποια αλλαγη θελουμε πανευκολα γιατι μεν μπορει να εχουμε σχεδιασει στο μυαλο μας στο περιπου αλλα στη πραξη μπορει να μην κολλαει οπτικα αυτο που βλεπουμε!

Αυτο που θελω να ξεκαθαρισω ειναι οτι ολοι ειμαστε αρχαριοι σε αυτα τα θεματα! Για μενα δεν υπαρχουν αυθεντιες (οποιος θεωρει τον εαυτο του ειναι μεγαλη ψωναρα ) αλλα ολα ειναι σκαλοπατια που ανεβαινει σιγα σιγα καποιος! Χρειαζεται πολυ μελετη και υπομονη ωστε να φτασει ο καθενας στον στοχο του! Δυστηχως μερικα πραγματα ... μπορουμε μονο με την προσωπικη εμπειρια και ενασχοληση να τα βιωσουμε! Για αυτο θα πρεπει να πειραματιζομαστε σε οτι αφορα το aquascape τα φυτα κοκ! Δε μπορουμε να τα εχουμε ολα στο "πιατο" αλλα θα πρεπει να μη ντρεπομαστε να ρωτησουμε με τη διαθεση να μαθαινουμε ... ετσι και αλλιως ολοι εδω τις εμπειριες τους μοιραζονται!

Συνεχιζεται . . .
__________________

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01536 seconds with 10 queries