Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sifnos
 ετριψες στρωμένο βράχο?την απταισια κακός την πείραξες. όταν στρεσάρονται αναπαράγονται κoιτα να βρεις κανένα πεταλουδάκι, peppermint shrimp η breghia nudribranch . το ενυδρείο είναι στρωμένο και έβαλες ψαρια μεσα? με έχεις μπερδέψει!!!αν είναι στρβμένος ο βράχος γιατί έριχνες τροφή να ανεβάσει αμμωνία? το στήσιμο δεν είναι οκ ΙΜΟ. κάνε πιο καθαρές σπηλιές να πάνε τα ψάρια. επίσης δεν φαίνετε πολύ στερεό.μήπως πέσει?
|
Ετριψα καποια σημεια που ειχαν φουντες αλγης.Οταν λεμε ετριψα απλα το περασα λιγο με μια οδοντοβουρτσα.Τι εννοεις στρωμενο?Αφου ο βραχος ειναι ζωντανος τι στρωσιμο να γινει?Τα ψαρια απλως το παιδι αυτο δεν τα ηθελε και μ τ χαρισε γιατι θα τα πηγαινε σε πετ σοπ.Τωρα θα δουμε πως θα εξελιχθει το 'πειραμα'.Σιγα σιγα θα προσθεσω βραχο και θα φτιαξω σπηλιεςΚατα την γνωμη μου θα χρειαστω και αλλη κυκλοφορια.Οχι οχι τα κομματια κουμπωσανε μια χαρα.Τωρα αυτα τα ζωντανα ουτε που ξερω πως θα τα βρω.Αν εχει κανενας ας στειλει πμ.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimmis1974
καταρχην κακως ετριψες τον βραχο, θα πρεπε να βγαλεις λιγα λιτρα νερου ενυδρειου σε εναν γουβα και να τον ξεπληνεις εκει αν ηθελες.
Ας ειχε αλγη επανω δεν πειραζει , ετσι και αλλιως θα βγουν και αλλες αλγες αργοτερα.........
Θες και αλλον βραχο , ειναι λιγος , και πρεπει να φτιαξεις περισσοτερες σπηλιες , τον μοιρασες στις δυο γωνιες και αφησες ολο το αλλο ενυδρειο γυμνο !!!!!!
Αν ειναι γυρω στα 20 κιλα , θα χρειαστης ακομα 25 με 30 κιλα, και νεκρο να βαλεις η αναλογια ειναι καλη για να ζωντανεψει ο νεκρος.
Βαλε καμια καθαρη φωτο, τα ψαρακια που ειναι ???
Μαλλον το ψαρι το angel που εχεις ειναι αυτο
|
Το εκανα αυτο.Βραχος θα προσθεθει σιγα σιγα υπολογιζω ακομα 10 κιλα μεσα και αλλα 10 στο σαμπ.Ακριβως αυτο θελω!!!Να ειναι αδειανο στην μεση για να υπαρχει χωρος για κολυμπι και να θαυμαζω τα ζωντανα μου.Δεν θελω να το πηξω και να μεινει χωρος ισα ισα στο πανω μερος της στηλης νερου.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mikeruless
Αντε και στα δικα μας οι του γλυκου νερου....Δε μου λες ομως ρε αγορι επειδη δε βλεπω καλα στη φωτο,ο βραχος σου ακουμπαει πισω στην πλατη του ενυδρειου?γιατι αν θυμαμαι καλα νομιζω δεν κανει.
|
Ναι ακουμπαει το κομματι κατω απο τον αριστερο κυκλοφορητη αλλα θα μετακομισει.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από renuida
μπραβο!!!το βλεπω κ το ζηλευω!μιας κ εισαι γνωστης τωρα πια δε μου λες κ εμενα πως να ξεκινησω που χω ενα μηνα το ενυδρειο κ το μονο που κανω ειναι να διαβαζω?
εχω 200lt,χωρο για sump κατω απ το επιπλο εχω υψος 65,βαθος 43,πλατος 40.χωραει sump?oxι βεβαια οτι θα το φτιαξω μονη μου οπως εσυ!θα το παραγγειλω απο μαγαζι που φτιαχνει ακρυλικα.
το πιο δυσκολο βεβαια μου φαινεται η υπερχειλυση που εφτιαξες!εχεις διαβασει κ εσυ πολυ ετσι?τι μου προτεινεις να κανω?
να φτιαξω sump αγοραζοντας κ συστημα υπερχειλησης η να παρω κρεμαστο skimmer κ να δωσω 300 ευρω που κανει?
καταλαβαινω πως εχεις τωρα μεγαλες σκοτουρες αλλα δωσε μια ιδεα μπας κ γεμισω κ εγω επιτελους!
εκτος κι αν ερθεις αθηνα κ το αναλαβεις εσυ!!!χαχα καλα θα τανε ε?
|
Καλημερα να σαι καλα.Ετσι πρεπει να κανεις να διαβασεις πριν κανεις οτιδηποτε!!!Ειτε γλυκο ειτε αλμυρο.Νομιζω οτι το πλατος του επιπλου σου δεν ειναι σωστο.Στα 200 λιτρα τουλαχιστον πρεπει να εχεις ενα μετρο μηκος επιπλου εκτος και αν η γυαλα σου εχει πολυ υψος...Δεν εχεις καποιον να σε βοηθησει να κολλησετε το σαμπ.Υπαρχουν και υπερχειλισης εμποριου αλλα λενε οτι δεν ειναι αξιοπηστες και το μονο που δεν θελεις πιστεψε με ειναι να πλημυρισεις...Για το σκιμερ ειτε εχεις σαμπ ειτε δεν εχεις θα τα σκασεις...Ειναι το βασικοτερο κομματι του συστηματος σου.Απλα αν το βαλεις κρεμαστο υπολογισε οτι θες ενα εσωτερικο φιλτρο για υαλοβαμβακα
για να ειναι το νερο καθαρο οπτικα και αντιφοσφορο αλλα και ανθρακα θερμοστατη και την αντλια του σκιμερ, οποτε εχουμε που εχουμε μικρα ενυδρεια αν τα εχουμε με τον εξολισμο μεσα θα φενονται τραγικα μικρα...Εγω πιστευω πως το σαμπ ειναι μονοδρομος για πολους λογους.Μπορεις αργοτερα να τοποθετησεις και αλλον βραχο για παρα πανω βιολογια μπορεις να ριχνεις εκει τα ζουμια, μπορεις να φτιαξεις καραντινα για στρεσαρισμενα ψαρια η με αγριο χαρακτηρα μπορεις μπορεις μπορεις...