Θέμα: Mbuna tank #2
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #51  
Παλιά 22-10-10, 07:24
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vag0s Εμφάνιση μηνυμάτων
Kι εγώ το έχω σκεφτεί.
Όσο για τα ψάρια...

Tropheops sp. "Red cheek" (Likoma)
http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=978
Vago, Επειδή τώρα πια ασχολούμαι ιδιαίτερα για το χώρο όπου τα άγρια ψάρια ζουν στην πραγματικότερα, απ' εδώ και στο εξής θα προσπαθώ να μεταφέρω την πραγματική εικόνα του βιότοπου μεν, αλλά παράλληλα θα με ενδιαφέρει και ο "τρόπος συμπεριφοράς" της φύσης σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο.

Για παράδειγμα δηλαδή, δεν πρέπει να παρέχουμε ακριβώς τα ίδια στησίματα και εξοπλισμό, για ψάρια που ζουν σε ορμητικούς ποταμούς και τα ψάρια μιας σχετικά ήπιας λίμνης. Είναι βέβαιο ότι τα ψάρια της πρώτης περίπτωσης απαιτούν πολύ περισσότερο οξυγόνο από τη δεύτερη περίπτωση και συνάμα ακόμα και ο σχηματισμός του σώματος τους είναι διαφορετικός για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πολύ διαφορετικές συνθήκες τις οποίες ζουν. Είναι μικρές λεπτομέρειες, αλλά πολύ σημαντικές.

Αυτά τα λέω, γιατί έχουν βάση σε αυτά που σκέφτεσαι και ίσως μάλιστα σε βοηθήσουν για να δημιουργήσεις ένα τέλειο περιβάλλον παρόμοιο με τον πραγματικό βιότοπο τον οποίο ζουν τα συγκεκριμένα ψάρια. Αν διαβάσεις προσεκτικά, ζουν: "Habitat: Wave-washed rocky habitat" ...δηλαδή σε ένα μέρος της λίμνης στον οποίο σιγουρότατα υπάρχει πολύ μεγάλη ανατάραξη, σε σύγκριση με άλλα βαθύτερα σημεία της λίμνης. Προσπάθησε λοιπόν να δώσεις και αυτό το στοιχείο στο ενυδρείο σου.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01559 seconds with 10 queries