Παράθεση:
αν και με τη μεθοδο EI δε χρειαζονται μετρησεις εγω θα εκανα στην αρχη για να δω οτι "δουλευει" σε μενα...
τελος απο κυκλοφορια πως πας?
|
Αυτο ειναι σωστο ! Οι μετρησεις στο Ε.Ι δεν χρειαζονται απο την στιγμη που θα βρεις τις ιδανικες δοσολογιες. Αλλα μεχρι που να γινει αυτο πρεπει να γινονται μετρησεις για να ξερουμε που περιπου βρισκεται η λιπανση μας.
Ντινο βρες μερικα τεστ δανεικα, ελα να σου δωσω για νιτρικα ΑΡΙ , βρες απο καπου δανεικο και ενα για ΡΟ4 και ακολουθωντας το προγραμμα σου κανονικα, κανε μετρησεις καθημερινα την ιδια ωρα. Μετα παο 7 μερες θα εχεις καταλαβει αν λειπει κατι ή υπαρχει περισσεια σε κατι απο αυτα τα 2 στοιχεια. Για τα ιχνοστοιχεια θα σου δειξει η Proserpinaca τι γινεται. Αν ειναι ωχρη και αδυνατη ειναι πιθανον να λειπουν traces.
Παράθεση:
και κατι τελευταιο. βλεποντας την πορεια μου στα φυτα συνολικα...θα τονιζα και ενα σημειο που για μενα εχει μεγαλη σημασια...
τα φυτα μου αλλαξαν συμπεριφορα προς το καλυτερο οταν μειωσα τις σκληροτητες...η πλειοψηφια των φυτων δε θελει πολυ σκληρο νερο και με ενα κΗ 4-6 πανε καλυτερα...καλυτερη αναπτυξη σημαινει φυσικα ανταγωνισμος με την αλγη.θα λαμβανα και αυτο τον παραγοντα υποψιν λοιπον αν ειχα πολυ σκληρο νερο
|
Mυθος...εχεις σκληρο νερο; ακομα καλυτερα γιατι δεν θα χρειαστει να προσθετεις στο Ε.Ι. και equilibrium. Στο φυτεμενο μου χρησιμοποιω νερο δικτυου αλλα και παλι εχω ελλιψη ασβεστιου μετα απο καποιο διαστημα. Τα σαλιγκαρια εχουν χαρτινο κελυφος με τρυπες και σπαει με ελαχιστη πιεση.
Απο ολα τα ειδη φυτων που ειναι γνωστα στα ενυδρεια μας, μονο οι toninas και τα erio ειναι αυτα που απαιτουν μαλακο και οξινο νερο. Τα υπολοιπα στο νερο δικτυου πανε μια χαρα και δεν εχουν κανενα προβλημα. Αναζητηστε λοιπον αλλου τις αιτιες..