Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-10-10, 20:53
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

φως και διοξειδιο λοιπον ειναι δεδομενα....επισης δεν ειναι και φρεσκοστημενο το ενυδρειο...εχει βρει μια ρεγουλα που ομως δεν ειναι η ιδανικη κατα πως φαινεται.
προσθετα ακριβως τα ιδια λιπασματα στα φυτα μου +ομως και το trace της seachem που απο πειρα ειδα οτι ειναι σημαντικο. εριχνα και το flourish το γενικο αλλα το θεωρησα δευτερευον. NPK την ιδια μερα λοιπον και Fe+ trace την επομενη. η προσθηκη αυτου λοιπον θα ηταν μια απο τις πρωτες κινησεις σε συνδυασμο με μετρησεις...μηπως και φανει τι φταιει.
ροη λογικα εχεις απο τα 2 φιλτρα....δε παει καπου αλλου το μυαλο μου.
περασαν και τα χρονια απο τα μποστανια....ελπιζω να σε διαφωτισουν καλυτερα οσοι ασχολουνται τωρα.

επισης επειδη ειχα "δουλεψει" τα φυτα που αναφερεις σου σχολλιαζω συμφωνα με τη δικη μου εμπειρια.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dinos99 Εμφάνιση μηνυμάτων
stargrass(μετα απο πολυ καιρο πηρε μπρος)αυτο συνηθως δεν εχει προβλημα το ειχα κρατησει σε πολυυυ low tech ενυδρειο. με μεγαλες ελλειψεις (αμαζονιου) και τα πηγε ικανοποιητικα...,pogostemon helferi(αυτο παει πολλυ καλα),σε αυτο το ειδος ειχα κολλησει..το κρατησα αλλα δε το πολλαπλασιασα..eleocharis,cuba(με την καμια ομως...),ηθελα το χρονο της κανα 2 μηνες..μετα πηρε μπρος..limnophila aquatica(κανονικα)αυτο θα επρεπε να πηγαινει με χιλια...οχι απλως κανονικα...το πιο συχνο μου κλαδεμα...καθε 2 μερες οπωσδηποτε γιατι καλυπτε αποσταση περι των δεκα εκατοστων,caboba furcata(στασιμη) με ειχε παιδεψει και μενα...τα πηγε καλα στην πιο φωτεινη μερια του ενυδρειου μαζι με τη μακραντρα.,proserpinaca palustris(φυσιολογικη αργη αναπτυξη)ουτως η αλλως δε μεγαλωνει με μεγαλους ρυθμους αυτο το φυτο. blyxa(μεσα στην staghorn οσο και να την καθαριζω) ,staurogine sp.repens,myriophillum(σχεδον μηδενικη αναπτυξη και παντα ντυμενο με αλγη)και αυτο αρκετα απαιτητικο..
και κατι τελευταιο. βλεποντας την πορεια μου στα φυτα συνολικα...θα τονιζα και ενα σημειο που για μενα εχει μεγαλη σημασια...
τα φυτα μου αλλαξαν συμπεριφορα προς το καλυτερο οταν μειωσα τις σκληροτητες...η πλειοψηφια των φυτων δε θελει πολυ σκληρο νερο και με ενα κΗ 4-6 πανε καλυτερα...καλυτερη αναπτυξη σημαινει φυσικα ανταγωνισμος με την αλγη.θα λαμβανα και αυτο τον παραγοντα υποψιν λοιπον αν ειχα πολυ σκληρο νερο..

Page generated in 0,01516 seconds with 10 queries