10-01-04, 23:00
|
 |
Member
|
|
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
|
Συνέχεια...
Με κεφαλαία γράφω επειδή είναι πιο βολικό (οχι στίξη..) αλλά, τεσπα.. Τελικά πιστεύω ότι τότε που έκανα την αλλαγή νερού και πλύναμε το φίλτρο στην βρύση έγινε το μεγάλο λάθος και γι' αυτό χάθηκαν τόσα ψαρια. Τώρα πάντως δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Δεν θα το ξανακάνω βέβαια. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας. Τεστ θα πάρω μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά μου. Σύντομα και θα σας πω τα αποτελέσματα. Για τις πέτρες τώρα, αν κάνω το τεστ με το λεμόνι και δεν αφρίσουν; Την αεραντλία δεν μου την φόρτωσαν. Την ήθελα εγώ, επειδή μου αρέσουν οι μπουρμπουλήθρες Πιστεύω ότι σίγουρα δεν βλάπτει, αντιθέτως προσθέτει οξυγόνο στο νερό. Θα αλλάζω το 20% του νερού μια φορά στις 10 μέρες. Δουλεύω κιόλας ξέρετε... Το φίλτρο βυθού είναι το Submersible pump της Resun, high quality SP-1200. Το άλλο φίλτρο δυστυχώς δεν ξέρω τι είναι γιατί πέταξα το κουτί επειδή ήταν μεγάλο... Είναι ένα μεγάλο μαύρο κουτί με θήκη για σφουγγαράκι, θήκη για υαλοβάμβακα και ο θερμοστάτης μπαίνει μέσα του. Το φίλτρο βυθού δεν θα το βγάλω παρα μόνο αν βουλώσει όπως μου είπατε. Γενικώς δεν είμαι απόλυτη. Βλέποντας και κάνοντας. Έχω διαβάσει ήδη παρα πολύ από τότε που το πήρα και σίγουρα θα συνεχίσω. Το φυτό μου είναι το Anubias barteri var. nana το οποίο μου είπαν ότι είναι πολύ ανθεκτικό. Όντως έχει σκληρά φύλλα και τουλαχιστον δεν μου το τρώνε τα χρυσόψαρα. Τα χρυσόψαρα δεν θα τα βγάλω. Είναι πολύ ζωηρά και στρουμπουλά. Αν είχα κι ένα δεύτερο ενυδρείο θα τα έβαζα εκεί αλλά δεν υπάρχουν ούτε χώρος, ούτε πρίζες σούκο εκεί που θα βόλευε και αυτόν τον καιρό ούτε φραγκα... Τώρα.. το ενυδρείο δεν μπορώ να το ξαναστήσω από την αρχή επειδή ακριβώς δεν έχω που να βάλω τα ψάρια, ασε που το βρίσκω λίγο υπερβολικό. Όταν μπορέσω θα το βγάλω φωτογραφία να σας το δείξω. Τουλάχιστον δείχνει πολύ όμορφο. Χρονοδιακόπτη για τα φώτα θέλω να βάλω, αλλά θα μπορέσω μόνη μου να τον τοποθετήσω ή πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο; Και πάλι ευχαριστώ και καλό Σ/Κ να έχετε, αν κι εδώ βρέχει συνεχώς σήμερα...
|