Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 15-10-10, 09:56
Το avatar του χρήστη Ύδωρ
Ύδωρ Ο χρήστης Ύδωρ δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 09-08-2010
Περιοχή: Γαλάτσι
Μηνύματα: 127
Προεπιλογή

Δοκίμασε τα υγρά τεστ της ΑΡΙ αντί για τη salifert. Γενικώς θεωρούνται πολύ πιο αξιόπιστα. Χωρίς αξιόπιστες μετρήσεις δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Πάντως, αν όντως έχεις 10ppm ΝΟ3, σίγουρα δεν είναι έλλειψη νιτρικών. Τα 10ppm σημαίνουν ότι από όσα νιτρικά παράγονται στο φίλτρο σου τα φυτά παίρνουν όσα χρειάζονται και περισεύει και αρκετό ΝΟ3 ώστε να το μετράει το τεστ σου. Αν τα φυτά σου θέλανε περισσότερό άζωτο, θα τα είχανε "τραβήξει" όλο από το νερό, θα μέτραγες 0 νιτρικά και τα φυτά θα "διψούσανε" για επιπλέον άζωτο. Γενικά, μία συγκέντρωση σταθερά στα 10ppm NO3 θεωρείται καλή έως ιδανική σε φυτεμένο ενυδρείο με ψάρια. Μη ξεχνάς, ότι το ΝΟ3 είναι μία μόνο πηγή αζώτου για τα φυτά σου. Τα φυτά προσλαμβάνουν επίσης άζωτο με τη μορφή ΝΗ3/ΝΗ4, οργανικού αζώτου, κλπ.
Επειδή όμως τα υπόλοιπα που αναφέρεις συνηγορούν σε μια πιθανή έλλειψη νιτρικών (φωτισμός w/lt, λίπανση, φυτά ταχείας ανάπτυξης, συμπτωματολογία) επαναλαμβάνω τσέκαρε αξιόπιστα τα νιτρικά σου, πριν κάνεις κάποια κίνηση που θα ανατρέψει τις ισορροπίες μέσα στο ενυδρείο σου.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01431 seconds with 10 queries