Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 12-10-10, 08:27
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Frontosa23 Εμφάνιση μηνυμάτων
Την τροφή όπως και αν τη βάλεις μέσα στο ενυδρείο θα διαλυθεί με τπον καιρό και θα παράξει αμμωνία... από τη στιγμή που δεν έχεις ψάρια μέσα... δεν έχεις πρόβλημα με τα επίπεδα αμμωνίας... σκοπός είναι να παραχθεί αρκετή αμμωνία ώστε να βρουν τροφή τα βακτήρια και να δημιουργήσουν τις απαιτούμενες αποικίες στο φίλτρο...
Σωστα χρειαζεται η παραγωγη αμμωνιας, αλλα αυτο δεν συνεπαγεται και την παραγωγη και αλλων αρνητικων στοιχειων πχ μυκητες.

Και εξηγω την αποψη μου. Στην αρχη δεν υπαρχει ζωη (μικροοργανισμοι κλπ) στο ενυδρειο, ουτε καλοι (κοπηποδα, σαλιγκαρακια, σκουληκακια detritus κλπ), ουτε κακοι (μυκητες-μουχλα) και αρχιζουν να αναπτυσονται ταυτοχρονα.
Οι μυκητες ειναι οργανισμοι που τρεφονται με υπολειμα τροφης οσο και με ψαρι. (πχ ασθενεια fungus).
Η αναπτυξη (με την παροδο του χρονου στρωσιματος) των χρησιμων μικροοργανισμων, θα μειωσει δραματικα τον πλυθησμο τους σε ασφαλη επιπεδα και δεν θα γινουν απειλη για τα ψαρια παρα μονο αν τα βρει εξασθενημενα πχ με μειωμενο ανοσοποιητικο, με πιθανη αιτια το στρες συνηθως λογω κακης διατροφης, βρωμικου ή λαθος παραμετρων νερο, ελλειψη βιταμινων, λαθος επιθετικων συγκατοικων κλπ .
(Οι μυκητες δεν εξαφανιζονται ποτε τελειως και περιμενουν τις καταλληλες συνθηκες για να αναπτυχθουν. Γιαυτο πρεπει να κραταμε παντα τις συνθηκες καλες για τα ψαρια ωστε να ειναι δυνατος ο οργανισμος τους να αντιμετωπιζει τετοιες απειλες).

Η τροφη λοιπον δεν ειναι κακο, αν δουμε και δημιουργειται σοβαρη ποσοτητα μυκητων πανω της, να μπορει να αφαιρεθει ευκολα (πχ οπως οταν ειναι σε αποχη).
Η χειροκινητη αφαιρεση του μυκητα βοηθαει υπερ των χρησιμων μικροοργανισμων, στο "πολεμο" αναμεσα τους και βοηθαει να τελειωσει και γρηγορα.

Η δημιουργια χρησιμων μικροοργανισμων στο εσωτερικο του ενυδρειου (αυτο θεωρειται και το σημαντικο μερος του "στρωσιματος" του βυθου) κραταει πολυ περισσοτερο απο τον ενα μηνα που θελει περιπου το στρωσιμο του φιλτρου. Δεν ειναι αναγκη να χανουμε κι αλλο χρονο αφηνωντας τους μυκητες ελευθερους.
Ενδεικτικα το στρωσιμο του βυθου διαρκει 3-4 μηνες, και 1 χρονος για ωριμανση του ενυδρειου γενικα. Μετα, το ενυδρειο ισορροπει τελειως και "τρεχει" μονο του. Η καθε μας παρεμβαση, αναλογα ποσο μεγαλη ειναι πχ εισαγωγη η αφαιρεση οργανισμων, αλλαγη διακοσμητικων, απωλεια μερους βιολογιας απο συντηρηση κλπ, θα φερνει και μια ανισορροπια που θα θελει καποιο χρονο για να ισορροπησει παλι το ενυδρειο. Οσο πιο ωριμο και ισορροπημενο ειναι το ενυδρειο, τοσο πιο γρηγορα επανερχεται.

Εγω παντως χρησιμοποιω κομμενη ταμπλετα βυθου που οταν διαλυεται γινεται σαν ξηρη σκονη. (αυτη η σκονη εχω παρατηρησει οτι δυσκολα πιανει μυκητα σε σχεση με το φυλαρακι)
Αν και στην αρχη και παλι υπαρχει πιθανοτητα δημιουργιας μυκητα, οποτε επεμβαινω με αφαιρεση του (πιο δυσκολα φυσικα απο οτι αν ηταν σε αποχη, αλλα θελω να καθεται στο βυθο η τροφη)

Το στρωσιμο με υγρη αμμωνια μπορει μεν να θεωρειται "καθαρο" για τετοιες περιπτωσεις, αλλα δεν προσφερει καθολου (αντιθετα εμποδιζει) την παραγωγη των χρησιμων μικροοργανισμων με αποτελεσμα και παλι την καθυστερηση στρωσιματος του εσωτερικου του ενυδρειου (και βασικα του βυθου που μας ενδιαφερει σημαντικα)
Χρειαζεται λοιπον μια ισορροπια σε ολα και λιγη ενημερωση στον αρχαριο για να ξερει τι κινησεις να κανει και για ποιο λογο, ωστε να επεμβαινει αν χρειαστει αναλογα τα αποτελεσματα.

Αν εχει μεινει καποιο κενο ή διαφωνια, ευχαριστως να το συζητησουμε.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01786 seconds with 10 queries