Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-10-10, 23:40
Frontosa23 Ο χρήστης Frontosa23 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΤΤΙΚΗ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Hydrus Εμφάνιση μηνυμάτων
GrGeorgios την εβαλα σε αποχη για να μην διασκορπιζεται μεσα στο ενυδρειο και μεινει στάσιμη και με τον καιρο αφου μπουν ψάρια μεσα μου δημιουργησει πρόβλημα. Ετσι μου είπαν.

Θα την βγαλω και θα τριψω μερικη να γινει σκόνη και θα την ριξω μεσα.

Αμμωνια από το φαρμακείο? πως την ζητώ? σε τι αναλογία την ριχνω και ποσο κοστίζει πανω κατω?

manthos333 θα πάρω αυριο και εγώ μπόλυ για να βάλω στο φίλτρο μου. Φυτά θα βάλω όταν βάλω κ βυθό.

Παιδιά τον ανθρακα να τον αφήσω μέσα στο φίλτρο ή να τον αλλάξω με ενα σφουγγάρι με πολύ μικρο πορώδες διαμέτρου τρύπας 1-2 χιλιοστα?
Την τροφή όπως και αν τη βάλεις μέσα στο ενυδρείο θα διαλυθεί με τπον καιρό και θα παράξει αμμωνία... από τη στιγμή που δεν έχεις ψάρια μέσα... δεν έχεις πρόβλημα με τα επίπεδα αμμωνίας... σκοπός είναι να παραχθεί αρκετή αμμωνία ώστε να βρουν τροφή τα βακτήρια και να δημιουργήσουν τις απαιτούμενες αποικίες στο φίλτρο... τα βακτήρια θα μετατρέψουν επί της ουσίας την αμμωνία σε νιτρώδη άλατα και αλλά βακτήρια θα τραφούν με αυτή....βάλε λίγη τροφή στο ενυδρείο περίμενε 4-6 εβδομάδες και κάνε τότε μετρήσεις στο ενυδρείο σου.... πιθανότατα αν όχι σίγουρα, αφού προσθέτεις και βακτήρια.... θα έχεις αμμωνία και νιτρώδη μηδέν και λίγα νιτρικά.... εως ελάχιστα.... μετά τις 4-6ν εβδομάδες βάλε σταδικαά τα ψαράκια μέσα... κάθε εβδομάδα ας πούμε για να μην μπουνε όλα μαζί και φορτωθεί το ενυδρείο.... και θα είσαι μια χαρά... ο τρόπος με την φαρμακευτική αμμωνία είναι επίσης αποτελεσματικός, αλλά την ΄δια δουλειά θα κάνεις και εμ την τροφή.... ρίξε από λίγη τροφή και κανε υπομονή όλα τα άλλα θα γίνουν από μονα τους.....

ο ανθρακας απορρφά βλαβερες ουσίες απο το νερό (και κάποιες ωφέλιμες μαζί δυστυχώς αλλά δεν πειραζει) μετά από το περίπου έξι εβδομάδες χάνει αυτη την ικανότητα και πρέπει να αντικατασταθεί... αν τον έχει παραμείνει για κανα μήνα βγαλτον ακι βαλτον πάλι όταν θα βα΄λεις ψαρακια....

καλό θα ήταν να βάλεις και άλλο βιολογικό υλικό στο φίλτρο σου.... εκτός από το σφουγγάρι....

Page generated in 0,01565 seconds with 10 queries