Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 09-10-10, 07:35
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 21-08-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.678
Προεπιλογή

Όλγα,

Η ακρίβεια με την οποία μετράς το ΚΗ σου είναι περιορισμένη. Επίσης, το Ph είναι συνάρτηση και άλλων παραγόντων εκτός από το CO2 (π.χ. φύλα αποσυντίθενται, ακαθαρσίες ψαριών κ.α.). Οπότε - η εκτίμησή μου είναι ότι - στην πραγματικότητα πρέπει το Ph να είναι _κάτω_ από την τιμή που είδες στο πινακάκι για να έχεις το CO2 που θέλεις.

Ένα πείραμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βάλεις το διοξείδιο με τη ροή που είχες συνεχώς πριν δηλαδή, χωρίς το κοντρόλερ, και να μετρήσεις τι Ph έχεις τότε. Στοιχηματίζω ότι θα το βρείς αρκετά χαμηλότερο από αυτό που σου λέει το πινακάκι ότι πρέπει να είναι για π.χ. 29ppm Co2.

Τώρα, πόσο πιό κάτω πρέπει να ρυθμίζεις το ph, αυτό δεν νομίζω ότι μπορείς να το ξέρεις ακριβώς. Θα μπορούσες να αρχίσεις από την τιμή που θα βρεις στο πείραμα που περιέγραψα παραπάνω, ενδεικτικά, και να παρατηρείς ψάρια και φυτά.

Βασικά το κοντρόλερ είναι καλό στο να κρατάει το ph σταθερό (σχετικά), αλλά οι τιμές στους πίνακες KH-Ph-CO2 δεν λαμβάνουν υπόψη την υπόλοιπη χημεία στο νερό (συν ότι η μέτρηση του ΚΗ είναι περιορισμένης ακρίβειας).
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01611 seconds with 10 queries