Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Aquablue
Παιδιά, έκανα τώρα μετρήσεις (με υγρά tests) μετά την χθεσινή αλλαγή 30% νερού και τον καθαρισμό των σφουγγαριών στο φίλτρο και βρήκα:
Ph 8, GH 9, KH 5, NH4/NH3 0, NO2 0 & NO3 0. Eπισημάνω ότι είναι η πρώτη φορά που έχω μηδενικά ΝΟ2 και ΝΟ3.
Το προηγούμενο μου test το έκανα πρίν από 5 μέρες και οι μετρήσεις μου ήταν ΝΗ4/ΝΗ3 0, ΝΟ2 5,0mg/k και ΝΟ3 5,0mg/l.
Eίναι λογικό ότι σε 5 μέρες μηδενίστηκαν τα ΝΟ2 και ΝΟ3, και έχει δηλαδή ολοκλυρωθεί ο κύκλος του αζώτου στο ενυδρείο μου που τρέχει εδώ και 3 βδομάδες μόνο? Η μήπως με το χθεσινό ξέπλυμμα των σφουγγαριών έχω καταστρέψει τη βιολογία του ενυδρείου?
Περιμένω τις απαντήσεις σας.
Ευχαριστώ,
Χρήστος
|
Αν είχε καταστραφεί η βιολογία σου μετά το χθεσινό πλύσημο των υλικών του φίλτρου σου, με δεδομένο την ύπαρξη 3 χρυσόψαρων στο ενυδρείο αυτό, τότε ήδη θα μετρούσες αμμωνίες... και σίγουρα μια αλλαγή νερού 30% με ΝΟ2 - 5,0 δεν θα το μηδένιζε.
Θέλω να πιστεύω ότι έχει στρώσει το φίλτρο σου και έχει κλείσει τον κύκλο του αζώτου, αλλά για να είμασταν απόλυτα σίγουροι θα' πρεπε να είχες μετρήσεις ΝΟ4. Αν είχες αύξηση των ποσοστών αυτών, τότε θα σου έλεγα με βεβαιότητα.
Τώρα, 5 μέρες από 5,0 τα νιτρώδη σου να μηδενιστούν, λιγάκι με ξενίζει Χρήστο.