Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #22  
Παλιά 24-12-03, 19:56
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Eγω σε ολα μου τα ενυδρεια -απο reef μεχρι malawi και tanganyika - βαζω στον πατο φελιζολ λευκο παχους 2 ποντων.
Αφου βαλω το φελιζολ και μονο, βαζω λιγη αμμο, μετα βαζω τις πετρες που θα γινουν οι βασεις στο κατω κατω μερος, ακριβως πανω απο το φελιζολ.

Τοτε βαζω νερο μεχρι την μεση και βαζω ολες τις πετρες εως εκει που θελω και βαζω την υπολοιπη αμμο. ΜΟΝΟ τοτε βαζω νερο. Αλλιως θα δω το φελιζολ να επιπλεει και τις πετρες να κανουν γκουπ στο γυαλι του ενυδρειου μου... Η ανωση δεν χαριζεται σε κανεναν. Βλεπε τον Αρχιμηδη που ετρεχε γυμνος και φωναζοντας σαν τρελος "ευρηκα" και φυσικα δεν αναφεροταν στο γνωστο και πλην εξαιρεταιο λευκαντικο....

Μεσα στο ενυδρειο δεν τριβεται το λευκο φελιζολ ετσι οπως το βαζουμε, δεν υπαρχει περιπτωση, βεβαια καποιοι προτεινουν το μπλε φελιζολ, αλλα εγω που εχω δοκιμασει και τα δυο στην συγκεκριμενη χρηση δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα. Το μονοποντο ειναι για εμενα πολυ λιγο ενω το ποιο χοντρο απο το διποντο ειναι 5 ποντους οποτε ειναι λιγο τερας+ακαταληλο.

Υπαρχει και η αλλη λυση ομως που θα σου κοστισει λιγο ακριβα αλλα θεωρητικα ειναι η καλυτερη. Να βαλεις στον πατο του ενυδρειου ενα κομματι πλεξιγκλας ετσι ωστε και να σκαψουν τα ψαρακια σου ( αφρικανες δεν ειπαμε οτι βαζεις?? ) να μην φανει καθολου το ασπρο, αλλα θα φαινετε σαν γυαλι. Η λυση αυτη ειναι ακριβωτερη κατα πολυ αλλα για τα trendy ενυδρεια ειναι οτι πρεπει. Για εμενα το φελιζολ κανει μια χαρα την δουλεια του.
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01575 seconds with 10 queries