05-10-10, 16:41
|
 |
Member
|
|
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis
ειμαι της φιλοσοφιας οτι μπορω να τα "χωσω" σε κατι απαξ. δηλαδη μια φορα να παρω ενα ενυδρειο ακριβο ή καποιον εξοπλισμο..ή να στησω ενα ριφ. ομως δεν θελω να εχω ακριβη συντηρηση σε ο,τι κανω.
ετσι καταφευγω σε λυσεις "φτηνιαρικες" οπως ειναι οι φθηνες λαμπες.
οταν ειχα το 120αρι φουλ φυτεμενο υψηλων απαιτησεων ειχα καταφερει να διατηρησω σχεδον οποιο φυτο επιθυμησα οσο δυσκολο και να ηταν. η αναπτυξη φυσικα σαν high tech τηαν απιστευτη και οι παλιοτεροι θυμουνται τους κουβαδες και τις λεκανες με τα κλαδεματα. αυτη την τρελη αναπτυξη λοιπον την ειχα με φωτιστικα "παγκου κουζινας" (Τ5) και λαμπες που ειχαν κανα 2 ευρω η μια. προτιμουσα να μπορω να αλλαξω καθε 8μηνο τις λαμπες μου με κοστος κατω απο δεκα ευρω (4χ2=8 ευρω) ωστε να εχω δυνατο φως...παρα να τις αλλαζω πιο αραια και να σκεφτομαι πως να δωσω 50-80 ευρω ρισκαροντας την ποιοτητα του φωτος στα φυτα μου. δεν αμφιβαλλω οτι οι ενυδρειακες λαμπες ισως προσφερουν το κατι παραπανω και
οποιος "τα εχει" καλα κανει αν τις προτιμα και τις αλλαζει τακτικα. αλλα για καποιον που "ζοριζεται" μια χαρα αποτελεσματα μπορει να εχει με τις μη ενυδρειακες πολυ φθηνες λαμπες.
|
+++1000