Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #21  
Παλιά 02-10-10, 01:19
Το avatar του χρήστη pitsfitili
pitsfitili Ο χρήστης pitsfitili δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 25-08-2010
Περιοχή: Ελλάδα, Αθήνα, Ν. Κηφισιά
Μηνύματα: 16
Προεπιλογή update

Εκεί λοιπόν που, όπως έλεγα στο προηγούμενο update, περνάς ήδη τον δεύτερο μήνα βλέποντας νερό και βράχο και κάνεις κάθε μέρα τεστάκια, κάποια στιγμή σε παίρνει αυτός ο καλός φίλος και σου λέει ότι θα σου φέρει ένα ψάρι για αρχή, "να δούμε και πως θα πάει"! Σε αυτό το σημείο, όταν σας ρωτήσει, γιατί θα σας ρωτήσει και θα σας τα πει και με τα επιστημονικά ονόματα (γιατί αυτός τα ξέρει έτσι, άρα και εσείς πρέπει να καταλάβετε τι λέει ) ποιο ψάρι (αλγοφάγο για αρχή) θέλετε...: αυτό το κίτρινο, που κολυμπάει κανονικά αλλά μεγαλώνει αρκετά για το ενυδρείο σου οπότε θα πρέπει να το βγάλουμε μετά από κάποιο καιρό (lo vulpinus), ή, το άλλο το γκρι, που είναι λίγο ασχημούλι, αλλά τρώει πολύ και θα σου φτιάχνει και τον αραγωνίτη σε όλο το ενυδρείο και μπορείς να τον κρατήσεις κανονικά αν σου ζήσει χωρίς να χρειαστεί να τον βγάλεις (salaria fasciatus), μην απαντήσετε αμέσως... Έχετε 2-3 μέρες να τα googlάρετε και τα 2 και να αποφασίσετε το πρώτο! Μην σας πιάνουν συναισθηματισμοί του στυλ "θα το έχω συνηθίσει και θα λυπηθώ να το βγάλω μετά" ή "είναι όμορφο αλλά το άλλο το κάνει όλα και συμφέρει, και απ' ότι κατάλαβα από τον τόνο του φίλου το άλλο πρέπει να πάρω"! Μπούρδες... γιατί αν κάνετε το λάθος να πάρετε το όχι-και-τόσο-ωραίο-που-τα-κάνει-όλα, δεν θα το βλέπετε σχεδόν ποτέ γιατί είναι λίγο μουλωχτός και κρυψίνους και δεν θα το ταΐζετε κιόλας και δεν θα το χαίρεστε ιδιαίτερα και θα είστε όλη μέρα μπροστά από το ενυδρείο περιμένοντας να βγει 2 λεπτάκια... Οπότε που καταλήγουμε...!? Στην ουσία έχετε πάλι μόνο νερό και βράχο να βλέπετε... για όσο ακόμα θα περιμένετε! Άρα, να βάλετε ότι ποιο κινητικό βρείτε... και μεγάλο! Όταν θα είναι να το βγάλετε θα έχετε άλλα και θα το ξεπεράσετε εύκολα!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ : Αν έχετε ξεκινήσει με τη λογική να κάνετε reef, ξέρετε από πριν ότι θέλει πολλά λεφτά γενικά... Πριν το αποφασίσετε λοιπόν, ρωτήστε πόσο πάει το νεφρό στη μαύρη αγορά... Μακροπρόθεσμα θα σας φανεί πολύ χρήσιμη πληροφορία! Οι γυναίκες θα πρέπει να αισθάνεστε τυχερές... Μπορείτε να πουλήσετε τα ωάρια σας... και ευτυχώς για σας... δεν έχετε μόνο ένα spare
Πέρασαν αισίως 3 μήνες με εμένα στην προαναφερθείσα κατάσταση, πάνω από ένα ενυδρείο με ένα ψάρι, μέχρι που την προηγούμενη Κυριακή, κάποιος (ο οποίος προφανώς δεν είχε άλλο νεφρό να πουλήσει) ξέστησε το ενυδρείο του και καρπώθηκα με ψάρια... Έχουμε και λέμε: 2 percula clownfish (αν το λέω σωστά) που ερωτοτροπούν νυχθημερόν στην euphyllia, 1 yellow watchman goby που δεν βγαίνει καθόλου οπότε αν καταφέρω να το βγάλω φωτογραφία κάποια στιγμή, θα ανάψω και μια λαμπάδα στον Θεό των ενυδρείων, 3 nemateleotris decora που στην αρχή θα είχα τέσσερα αλλά το ένα δεν μπήκε ποτέ στον κουβά της μετακόμισης, 1 royal gramma (μετονομάστηκε κατευθείαν σε HARRY POTTER λόγω του κεραυνού στο μάτι του!) και ένας ερημίτης.
Μέχρι στιγμής ζούνε όλα και τρώνε το καταπέτασμα! Τα clownfish κάθε φορά που κάποιος περνάει από μπροστά πάνε στο τζάμι για τσαλιμάκια, σε αντίθεση με το royal gramma που θέλει να κρατάει αποστάσεις (Είναι ψάρι με αρχές!), ενώ από τα 3 nemateleotris, μόνο τα 2 είναι μαζί όλη την ώρα... Το άλλο κάθεται δεξιά στο ενυδρείο και συνήθως ενοχλεί τον ερημίτη όταν σκαρφαλώνει!
Και επειδή update χωρίς φωτογραφίες δεν γίνεται...
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01885.jpg
Εμφανίσεις:  645
Μέγεθος:  75,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01900.jpg
Εμφανίσεις:  603
Μέγεθος:  72,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01923.jpg
Εμφανίσεις:  594
Μέγεθος:  75,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01932.jpg
Εμφανίσεις:  631
Μέγεθος:  64,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01935.jpg
Εμφανίσεις:  641
Μέγεθος:  66,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01939.jpg
Εμφανίσεις:  641
Μέγεθος:  76,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01969.jpg
Εμφανίσεις:  649
Μέγεθος:  58,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01971.jpg
Εμφανίσεις:  602
Μέγεθος:  62,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01993.jpg
Εμφανίσεις:  594
Μέγεθος:  64,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01995.jpg
Εμφανίσεις:  648
Μέγεθος:  55,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02012.jpg
Εμφανίσεις:  640
Μέγεθος:  62,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02029.jpg
Εμφανίσεις:  576
Μέγεθος:  53,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02069.jpg
Εμφανίσεις:  556
Μέγεθος:  64,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02063.jpg
Εμφανίσεις:  554
Μέγεθος:  68,9 KB  
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02122 seconds with 11 queries