Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 30-09-10, 19:30
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από michael151 Εμφάνιση μηνυμάτων
η ερωτηση που θελω να σου κανω ειναι, πως γνωριζεις,τι ακριβως να κλαδεψεις,κοινως να κοψεις απο ενα φυτο,διχως να το τραυματισεις?!
Παντα μιλωντας για φυτα που κλαδευονται (συνηθως stem plants) , αν δεν κλαδεψουμε υπερβολικα κοντα στην ριζα, δεν υπαρχει προβλημα τραυματισμου ! Τα περισσοτερα φυτα με κοτσανι, κλαδευονται στο επιθυμητο υψος και για πολλες συνεχομενες φορες εως οτου χασουν την δυναμη τους τα αρχικα κοτσανια.
Γι αυτο το λογο, συνηθως επειτα απο μερικα κλαδεματα, αντικαθιστω το φυτο η ολοκληρη την συσταδα, ξεπατονωντας εντελως το μητρικο φυτο/φυτα και ξαναφυτευω τις κορυφες.
Οι ασιατες εχουν βρει τροπους να μην χρειαζεται να ανανεωνουν το/τα φυτα και να κλαδευουν συνεχως το ιδιο φυτο χωρις να αποδυναμωνεται, χρησιμοποιωντας...ορμονες.
Υπ οψιν οτι καποια φυτα που χρησιμοποιουνται ως θαμνοι , εχουν ειδικη τεχνικη στο κλαδεμα : Κλαδευουμε στο επιθυμητο υψος αναμεσα σε 2 μεσογονατια του κοτσανιου , δινοντας το υψος και το σχημα που θελουμε στον θαμνο μας.
Το φυτο θα πεταξει απο εκεινο το σημειο, 2 νεα βλασταρια.
Στο επομενο κλαδεμα, δεν ξανακοβουμε στο ιδιο σημειο αλλα κλαδευουμε τα 2 νεα κοτσανια ετσι ωστε πετντας νεες κορυφες να γινουν ...4 νεα βλασταρια.
Αυτο δινει την δυνατοτητα να πυκνωνουμε με τον καιρο τον αρχικο μας θαμνο που γινεται ολοενα πιο συμπαγης και με μικροτερη διαμετρο στα φυλλα του.

Ας δουμε αυτο το ενυδρειο μιας και ο ιδιοκτητης του ειναι επαγγελματιας ..κουρεας (αληθεια) !
"Oshun" by Jordi Pelegri:
http://aac.acuavida.com/gallery/AAC_...oshun.jpg.html
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01709 seconds with 10 queries