Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-09-10, 14:35
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis
θα ειμαι λιγοτερο φιλοζωος επειδη προτιμω μια συγκεκριμενη φυλη και επειδη θελω να το αποκτησω απο κουταβι για να του δωσω τη σωστη εκπαιδευση...κι επειδη δε διαλεξα ενα αδεσποτο του δρομου??
Αν θέλεις την γνώμη μου Πάνο, δεν θα είσαι καθόλου φιλόζωος, όπως δεν είμαι κι εγώ, ο πραγματικός φιλόζωος είναι αυτός που στον ελεύθερο
χρόνο του, βγαίνει και ταΐζει και ποτίζει τα αδέσποτα, όχι αυτός που παίρνει ένα σκυλί σπίτι του γιατί το γουστάρει, αυτός είναι χομπίστας.ενταξει αντικατεστησε τη φραση "λιγοτερο φιλοζωος" με τη λεξη "απερισκεπτος". θα ειμαι λοιπον εγω απερισκεπτος επειδη επιλεγω μια ά φυλη? δεν εχω το δικαιωμα??
και να πω και το αλλο...επειδη καποιοι ασχετοι ζευγαρωνουν τους σκυλους τους χωρις συναισθηση της πραξης τους και δινουν τα κουταβια δεξια κι αριστερα (ποσα πια ατομα υπευθυνα θα βρεις που θα σε πεισσουν οτι θα κρατησουν το σκυλο μεχρι το τελος της ζωης του??) εγω θα πρεπει να μαζευω τα αδεσποτα του δρομου...ωστε αυτοι να συνεχισουν να τα ζευγαρωνουν χωρις σκεψη??
δε διορθωνουμε δηλαδη μιας απο τις αιτιες του προβληματος (αλογιστη αναπαραγωγη) αλλα τρεχουμε να περιορισουμε τις συνεπειες (υιοθετωντας αδεσποτα).
Αν μια από τις αιτίες του προβλήματος είναι η αλόγιστη αναπαραγωγή, μια πολύ μεγαλύτερη αιτία του προβλήματος είναι η άρνηση να δεις το μέγεθος
του προβλήματος, επειδή εσύ θέλεις Γερμανικό ποιμενικό κι αυτό δεν σου επιτρέπει να συμβάλεις στον περιορισμό των συνεπειών. ξαναλεω τοτε..οτι επειδη μερικοι αναπαραγουν αλογιστα τα σκυλια τους χανω εγω το δικαιωμα να επιλεξω μια φυλη που μου αρεσει και να φροντισω να μη δημιουργησω απογονους....
εγω λοιπον που δεν λυνω αλλα και δεν ενισχυω το προβλημα..ειμαι μεγαλυτερη αιτια του προβληματος απο την αλογιστη αναπαραγωγη που κανουν αυτοι που θελουν ο σκυλος τους να πηδ**ξει??
νομιζω καταλαβαινεις κωστα κι εσυ οτι αυτο δε στεκει.

συμφωνω οτι εφοσον υπαρχει ενα προβλημα ΔΕΔΟΜΕΝΟ (των αδεσποτων) ναι πρεπει η αναπαραγωγη να ειναι ελεγχομενη και οχι "θελω ο σκυλος μου να πηδ***ξει-του κανει καλο".
δηλαδη θα σταματησουμε να κατηγορουμε αυτους που δημιουργουν το προβλημα (αϊντε ζευγαρωστε κι εχει ο θεος για τα κουταβια) και να αρχισουμε να κατηγορουμε αυτους που δεν υιοθετουν αδεσποτα??
ειναι επιλογη του καθενος να θελει ενα γλυκυτατο και πανεξυπνο μπασταρδακι του δρομου ή ενα αντιστοιχο σκυλο συγκεκριμενης φυλης.
Φυσικά είναι επιλογή του, αλλά υπάρχουν επιλογές που συμβάλλουν στην μείωση του προβλήματος κι επιλογές που δείχνουν την αδιαφορία μας.για τριτη φορα λεω οτι το γεγονος οτι δε λυνω το προβλημα υιοθετωντας αδεσποτο δε με κανει απερισκεπτο οταν υπαρχουν αλλοι ανευθυνοι που δημιουργουν το προβλημα ζευγαρωνοντας τα ζωα τους. ς μη ξεχναμε οτι
"Στα πρώτα έξι χρόνια ενός θηλυκού σκύλου θα έχουν γεννηθεί από αυτόν και τους απογόνους του 67.000 κουτάβια"
αλλα καποτε πρεπει να μπει χαρατσι και σε οσους αφηνουν τα σκυλια να γενοβολλανε ανεξελεγκτα.
Το ίδιο καλό αποτέλεσμα και με πιο ανθρωπιστική χροιά, θα είχε η απαγόρευση εισαγωγής καθαρόαιμων για 10-15 χρόνια.
δε νομιζω κωστα. δε μπορεις να αναγκασεις τον κοσμο να κανει αυτο εκανες εσυ..να παρει ενα μπασταρδακι...ειναι επιλογη του καθενα. το να τσιπαρονται ολα τα σκυλια και να διδοντια στοιχεια οπως ειπε ο kingrim και να υπαρχει ελεγχος ΚΑΙ στις αναπαραγωγες εχειπολυ πιο ανθρωπιστικη χροια.
εξαλλου αυτο που προτεινεις δεν εχει νοημα στη λυση του προβληματος καθως και μονο ημιαιμα να κυκλοφορουν στην ελλαδα...αν τα ζευγαρωνουν αθροα παλι και ασχετοι θα τα παιρνουν και θα τα παρατανε....και θα τα ζευγαρωνουν και το προβλημα θα εντεινεται.
για να αφησεις το σκυλο σου να αναπαραχθει θα πρεπει πριν το επιτρεψεις να κανεις μεγαλο αγωνα για να βρεις αναδοχες οικογενειες που θα σε ΠΕΙΣΟΥΝ οτι θα φροντισουν το σκυλι που θα τους δωσεις μεχρι τα βαθια γεραματα και αυτο ειναι πολυ δυσκολο.
οποιος το κανει μονο αυτος για μενα εχει το δικαιωμα να επιτρεψει το σκυλο του να αναπαραχθει.
Θα συμφωνούσα, αν το ίδιο απαιτούσες κι από τους εκτροφείς και τα πετσοπ.το ιδιο απαιτω!

θα σε προλαβω πριν μου πεις "θεος εισαι εσυ και θα αποφασισεις αν το επιτρεψεις ή οχι και αν δημιουργησεις προβλημα στο σκυλο?" και θα απαντησω
"εσυ εισαι Θεος που συμβαλλεις με την αναπαραγωγη του σκυλου σου στο προβλημα και δημιουργεις προβλημα σε μια ολοκληρη κοινωνια?"
Το να παρεμβαίνεις στην φύση απαιτεί θεϊκές ιδιότητες και δικαιώματα, το να την αφήνεις ήσυχη θα έπρεπε να είναι αυτονόητη υποχρέωση. δε μπορω να συμφωνησω...η φυση φορντιζει να "καταστρεφει" τα περιττα και τα αδυναμα....πολλα σκυλια που εχουμε ζουνε χαρη σε μας. στη φυση δε θα επιβιωναν. εχουμε επεμβει ηδη κωστα δε μπορουμε να το αντιστρεψουμε. μπορουμε ομως να λιγοστεψουμε τις ασχημες συνεπειες που επιφερουμε.
καταληγω σε ενα και μονο....δεν εχει σημασια αν το σκυλι ειναι καθαροαιμο ή οχι...δεν εχει σημασια αν το στειρωσεις ή οχι.....αλλα εχει σημασια να γινουμε ΕΜΕΙΣ πιο υπευθυνοι. κι εφοσον ειμαστε υπευθυνοι για ενα ζωο..ειμαστε και στο κομματι της αναπαραγωγης του και της πορειας των απογονων του.

Η πορεία των απογόνων του θα ήταν εξασφαλισμένη, αν εσύ (όλοι μας) δεν απέστρεφες το βλέμμα σου από την δυστυχία τους, απλά και μόνον επειδή θέλεις Γερμανικό ποιμενικό
το να μην ειμαι μερος της λυσης του προβληματος (υιοθετωντας αδεσποτα) δε σημαινει οτι εντεινω το προβλημα. ζητωντας ελεγχο στις αναπαραγωγες (και του δικου μου σκυλου) νομιζω οτι συμβαλω στη λυση του.
εσυ διορθωνεις συμπτωματα....(αμφιβολο κι αυτο γιατι λες οτι πρεπει να αφηνουμε τη "φυση" ησυχη..δηλαδη να ζευγαρωνουν τα σκυλια οπως τους ερθει) εγω θελω προληψη. εσυ παιρνεις φαρμακα δηλαδη (υιοθετεις αδεσποτα) ενω εγω φροντιζω να μην αρρωστησω (να μην υπαρχουν αλογιστες αναπαραγωγες).
ειναι σωστο να κλεινεις τον κλεφτη φυλακη..αλλα ακομη πιο σωστο αν με σωστη παιδεια φροντισεις να μη γινει κλεφτης.

δε μπορω να δεχθω κωστα οτι ενας που υιοθετησε αδεσποτο εχει φερθει ποιο σωστα απο μενα που θελω καθαροαιμο οταν εγω ΔΕΝ αναπαραγω ανεξελεγκτα το σκυλο μου και αυτος το κανει. (υιοθετει ΕΝΑ και παραγει ΔΕΚΑΔΕΣ αλλα)

υ.γ. σε βαθος χρονου αν παρω γερμανικο ποιμενικο και δεν τον αναπαραγω νομιζω θα εχω βοηθησει πιο πολυ Κωστα απο εσενα που μπορει να υιοθετησες τον μπουφυ αλλα τον αφησες να γεμισει τη θεσσαλονικη "μπουφακια".
υποθετικα μιλαω..ουτε θα παρω γερμανικο....κι εσυ φανταζομαι δε θα εκανες μια τετοια απερισκεψια.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 30-09-10 στις 15:46
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,18809 seconds with 10 queries