amalia απο οτι εχω διαβασει καταλαβα οτι λες πως πρεπει να αγοραζουμε σκυλια και τα μπασταρδα να τα στειρωνουμε για να μην εχουμε αδεσποτα.
Αν καταλαβα σωστα αυτο που λες ειναι τελειος ακυρο κατα την γνωμη μου γιατι για μενα τον ημιαιμο σκυλο μου δεν τον αλλαζω ουτε με 10 καθαροαιμα.
Επισης τα πιο πολλα απο τα αδεσποτα πρωτης γενιας (πρωτης γενιας θελω να πω οτι αυτα τα σκυλια ειχαν πριν αφεντικο που τα παρατησε) ηταν σκυλια καθαροαιμα που δεν πληρουσαν τις προηποθεσεις που ο αλλος ειχε πληρωσει. Ειναι αδικο απο ενα ζωο να ζητας να σου δωσει κατι επειδη το πληρωσες πχ με την κτηνιατρο μου που κανουμε συζητησεις μου λεει οτι τα χειροτερα αφεντικα ειναι οι κυνηγοι μερικοι μαλιστα τα σκοτονουν οταν γερασουν ή εαν αρχησουν να τρωνε τα θυραματα ή αν φοβουντε τα οπλα.
Αυτος που πηρε ενα αδεσποτο το εκανε με την καρδια του χωρις να περιμενει να ειναι απαρετητα: ομορφο, με ορθια αυτια, οχι πανω απο 3 κιλα και οχι κατω απο 2,9κιλα, να εχει ομορφο λευκο χρωμα να κυνηγαειν να ειναι φυλακας κλπ κλπ κλπ.
Το να κανεις στειρωση ενα ζωο για καποιους λογους ειναι σωστο κατα την γνωμη μου καθως απο συζητησεις που εκανα με εκπαιδευτη και κτηνιατρο καταλαβα οτι:
α) δεινεις χρονια ζωης στο σκυλο
β) Ο σκυλος δεν εχει το σεκ για διασκεδαση αλλα για αναπαραγωγη εαν δεν εχει τα οργανα που παραγουν αυτες τις ορμονες δεν του λειπει
γ) ηρεμει το ζωο
δ) ειχα προβλημα υγεια ο σκυλος εκλεγε οταν ουρουσε
ε) εαν ειναι θυλικο δεν εχεις ανεπηθημητες εγκυμοσηνες και γλυτονεις πυομητρες κλπ κλπ
ζ) εαν ειναι αρσενικος μειωνει κατα πολυ το κατουρημα για να αφησει την μηρωδια του (τις πιτσιλιες)
Το κακο ειναι οτι πρεπει να προσεχεις την διατροφη για να μην γινουν χοντρα
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis
καταληγω σε ενα και μονο....δεν εχει σημασια αν το σκυλι ειναι καθαροαιμο ή οχι...δεν εχει σημασια αν το στειρωσεις ή οχι.....αλλα εχει σημασια να γινουμε ΕΜΕΙΣ πιο υπευθυνοι. κι εφοσον ειμαστε υπευθυνοι για ενα ζωο..ειμαστε και στο κομματι της αναπαραγωγης του και της πορειας των απογονων του.
|

δεν λεω να παρεις ενα απο τον δρομο ντε και καλα αλλα οχι και να μην ζευγαρωνουν τα σκυλια γιατι δεν ειναι καθαροαιμα