ως τωρα δε θελησα να συμμετεχω αλλα δε μου αρεσει κατι στην κουβεντα.
καλως η κακως ο ανθρωπος δημιουργησε τις διαφορες φυλες.
καλως η κακως εχουν καποια χαρακτηριστικα συμπεριφορας η καθε φυλη και διαφορετικη εμφανιση.
εγω π.χ. θελω να παρω εναν γερμανικο ποιμενικο γιατι ενημερωθηκα για τα χαρακτηριστικα της φυλης και μου αρεσει και οπτικα η μορφολογια του σκυλου.
θα ειμαι λιγοτερο φιλοζωος επειδη προτιμω μια συγκεκριμενη φυλη και επειδη θελω να το αποκτησω απο κουταβι για να του δωσω τη σωστη εκπαιδευση...κι επειδη δε διαλεξα ενα αδεσποτο του δρομου??
και να πω και το αλλο...επειδη καποιοι ασχετοι ζευγαρωνουν τους σκυλους τους χωρις συναισθηση της πραξης τους και δινουν τα κουταβια δεξια κι αριστερα (ποσα πια ατομα υπευθυνα θα βρεις που θα σε πεισσουν οτι θα κρατησουν το σκυλο μεχρι το τελος της ζωης του??) εγω θα πρεπει να μαζευω τα αδεσποτα του δρομου...ωστε αυτοι να συνεχισουν να τα ζευγαρωνουν χωρις σκεψη??
δε διορθωνουμε δηλαδη μιας απο τις αιτιες του προβληματος (αλογιστη αναπαραγωγη) αλλα τρεχουμε να περιορισουμε τις συνεπειες (υιοθετωντας αδεσποτα).
συμφωνω οτι εφοσον υπαρχει ενα προβλημα ΔΕΔΟΜΕΝΟ (των αδεσποτων) ναι πρεπει η αναπαραγωγη να ειναι ελεγχομενη και οχι "θελω ο σκυλος μου να πηδ***ξει-του κανει καλο".
δηλαδη θα σταματησουμε να κατηγορουμε αυτους που δημιουργουν το προβλημα (αϊντε ζευγαρωστε κι εχει ο θεος για τα κουταβια) και να αρχισουμε να κατηγορουμε αυτους που δεν υιοθετουν αδεσποτα??
ειναι επιλογη του καθενος να θελει ενα γλυκυτατο και πανεξυπνο μπασταρδακι του δρομου ή ενα αντιστοιχο σκυλο συγκεκριμενης φυλης.
αλλα καποτε πρεπει να μπει χαρατσι και σε οσους αφηνουν τα σκυλια να γενοβολλανε ανεξελεγκτα.
για να αφησεις το σκυλο σου να αναπαραχθει θα πρεπει πριν το επιτρεψεις να κανεις μεγαλο αγωνα για να βρεις αναδοχες οικογενειες που θα σε ΠΕΙΣΟΥΝ οτι θα φροντισουν το σκυλι που θα τους δωσεις μεχρι τα βαθια γεραματα και αυτο ειναι πολυ δυσκολο.
οποιος το κανει μονο αυτος για μενα εχει το δικαιωμα να επιτρεψει το σκυλο του να αναπαραχθει.
θα σε προλαβω πριν μου πεις "θεος εισαι εσυ και θα αποφασισεις αν το επιτρεψεις ή οχι και αν δημιουργησεις προβλημα στο σκυλο?" και θα απαντησω
"εσυ εισαι Θεος που συμβαλλεις με την αναπαραγωγη του σκυλου σου στο προβλημα και δημιουργεις προβλημα σε μια ολοκληρη κοινωνια?"
καταληγω σε ενα και μονο....δεν εχει σημασια αν το σκυλι ειναι καθαροαιμο ή οχι...δεν εχει σημασια αν το στειρωσεις ή οχι.....αλλα εχει σημασια να γινουμε ΕΜΕΙΣ πιο υπευθυνοι. κι εφοσον ειμαστε υπευθυνοι για ενα ζωο..ειμαστε και στο κομματι της αναπαραγωγης του και της πορειας των απογονων του.