Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-09-10, 12:21
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από fishme1 Εμφάνιση μηνυμάτων
για να αγαπας κατι πρεπει να το γνωριζεις πρωτα

οκ θα αφησεις τον σκυλο σου νηστικο 1,5 εβδομαδα θα ερθω να τον ταισω εγω απο το χερι μου και μετα θα εκπλαγεις ποιος θα ειναι αφεντικο μετα

οι σκυλοι δεν δινονται ολοκληρωτικα ειναι ζωα αγελαια και μεσα σε μια αγελη νιωθουν σιγουρια ολα εχουν να κανουν με το συμφερον τους , δεν εχουν συνειδηση και δεν μπορουν καν να αντιληφθουν την ατομικοτητα τους και οπως εχει πει ο Πυθαγορας η δυναμη ειναι αδερφη της αναγκης

μαθαινουν να λειτουργουν σε σειρα Α,Β,Γ,Δ και απο εκει και περα δεν ξερουν που τους πανε τα τεσσερα

οταν μαθεις , αν ποτε θελησεις , τι ειναι ο σκυλος και οι χρυσοσκονες και τα φρου φρου χαθουν και δεις τι ειναι απλα και συνεχισεις να το γουσταρεις τα ξαναλεμε για το ποιος τα αγαπαει ή οχι
Νίκο με συγχωρείς, αλλά επιμένω ότι αγαπάς τον σκύλο σου, όπως αγαπάς το αυτοκίνητό σου, με μια εντελώς τεχνοκρατική αντίληψη και με
μόνο γνώμονα αυτά που μπορεί να σου προσφέρει. Αυτό για μένα δεν λέγεται αγάπη, λέγεται χόμπυ, ενασχόληση, μεράκι, πάντως όχι αγάπη.

Αγάπη σημαίνει να προτιμάς έναν τέτοιο σκύλο, που όπως τον περιέγραψες, δεν θα σου προσφέρει τίποτε χειροπιαστό, δεν θα φέρνει την πάπια,
δεν θα φυλάει το σπίτι, δεν θα κερδίζει βραβεία σε εκθέσεις. Γιατί αν τα κάνει όλα αυτά, τότε πολύ απλά, η κατοχή αυτού του σκύλου δικαιολογείται
από το συμφέρον και τα ανταλλάγματα που προσπορίζεσαι από τις ικανότητές του και ουσιαστικά ζητάς να "αποζημιωθείς" για τον χρόνο και τον
κόπο που έκανες για να τον εκπαιδεύσεις. Νομίζω ότι υποτιμάς γενικά τα σκυλιά και αυτά που απλόχερα προσφέρουν οι σκύλοι "συντροφιάς".

Βεβαίως είναι αγελαία ζώα, αλλά για το αν έχουν συνείδηση κι αν μπορούν ν' αντιληφθούν την ατομικότητά τους, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Και σε καμμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι δεν πρέπει να τους αναγνωρίζονται δικαιώματα, ή να τους υποβιβάζουμε στο επίπεδο της κότας.

Όταν λοιπόν μάθω, όπως λες, τι είναι ο σκύλος και αν ποτέ φτάσω να τον αντιμετωπίζω τόσο ψυχρά και υπολογιστικά και να εξαρτώ την αγάπη μου
προς αυτόν από το αν μου προσφέρει κάτι χειροπιαστό, τότε δεν θα έχω λόγο να τον θεωρώ φίλο μου και θα τον αλλάξω με κάτι πιο "χρήσιμο".

Τα λέω όλα αυτά εντελώς φιλικά και χωρίς ίχνος παρεξήγησης ή διάθεση προσβολής, απλά επειδή έχω διαφορετική άποψη και οι κοσμοθεωρίες μας
διαφέρουν σαν τη μέρα με τη νύχτα, αν όμως αισθάνεσαι θιγμένος, σου ζητώ συγνώμη Νίκο και σταματάω αμέσως την αντιπαράθεση.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01747 seconds with 10 queries