Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-09-10, 08:15
Το avatar του χρήστη amalia
amalia Ο χρήστης amalia δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων

Αμαλία μου, δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω, βλέπω ότι είσαι κατασταλλαγμένη σε μια άποψη, πολύ διαφορετική από την δική μου.
Απλά θέλω να σου πω ότι η αδιαμφισβήτητη αγάπη σου για τα σκυλιά και η δικαιολογημένη ανησυχία σου για την αύξηση των αδέσποτων,
σε οδηγεί σε μια σκληρή στάση (ε όχι και απαίτηση pedigree για να τα αφήσω να κάνουν ότι τα προστάζει η φύση και ποιός είμαι εγώ
που θα τους αρνηθώ τα δικαιώματά τους επειδή μπορεί να μην είναι καθαρόαιμα ή που θα τους τα "κόψω" επειδή έτσι νομίζω ότι είναι σωστό).

Κωστα ουτε εγω προσπαθω να πεισω κανεναν. Τη σταση μου αυτη την υιοθετησα αφου ανοιξα τα ματια μου και δεν προσπερνουσα χτυπημενα ζωα στο δρομο, κουταβια μεσα σε κουτες διπλα στα σκουπιδια , αρρωστα ζωα που δεν ειχαν ουτε μια γουλια νερο να πιουνε, δεμενα σε δεντρα στη μεση του πουθενα επειδη λογω της κροτοφοβιας τους δεν κανουν για κηνυγι κλπ. Θα το ξαναπω... ειναι πολυ ευκολο να κλεινεις τα ματια σε ολα αυτα και να τα προσπερνας λεγοντας οτι θα φροντισει η φυση ... και εγω αυτο εκανα χρονια πριν παρολη την αγαπη μου για τα ζωα.. τις ιδιες αποψεις ειχα με σενα μεχρι που η σκυλα του γειτονα γεννησε 12 πανεμορφα κουταβια που θα πηγαιναν σε "γνωστους" και "φιλους" που τα ηθελαν! Μεσα σε ενα χρονο τα 5 απο αυτα γυρισαν στο δρομο.. Ολα αυτα που λες ειναι πολυ ωραια σε μια ιδανικη κοινωνια που σεβεται και αγαπαει τα ζωα

Δυστυχώς αυτήν την σκληρή για μένα στάση έχουν υιοθετήσει όλες σχεδόν οι φιλοζωικές και κυνοφιλικές οργανώσεις, γι αυτό κι εγώ έχω μείνει
μακρυά τους, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ποιός μας έδωσε την Θεϊκή εξουσία να παίρνουμε παρά φύσιν αποφάσεις, τάχα για το δικό τους καλό.
Και ποιός σου λέει ότι η πολιτική της στείρωσης και της μη αναπαραγωγής ημίαιμων, που πρεσβεύεις, δεν υποκινείται από τους εκτροφείς και τα
οικονομικά συμφέροντα που δεν θέλουν ανταγωνισμό στην αγορά των καθαρόαιμων και βάζουν μπροστά εμάς τους "φιλόζωους" να "καθαρίσουμε".

Εγω δεν ειπα ΠΟΤΕ να αγοραζουν ολοι καθαροαιμα κουταβια. Εγω ειπα οτι εαν καποιος επιθυμει καθαροαιμο για καποια χαρακτηριστικα του να το αποκτησει με το σωστο τροπο.

Αν ξεκολλάγαμε λίγο από τις γελοίες για εμένα έννοιες καθαρόαιμο/ημίαιμο και μαζεύαμε κανένα κουταβάκι από τον δρόμο, αντί να τρέχουμε στα
εκτροφεία και τα πετσόπ, το πρόβλημα των αδέσποτων θα λυνόταν αμέσως και δεν θα υπήρχε λόγος να συζητάμε για στειρώσεις και pedigree.
Είναι η δικιά μας ματαιοδοξία της κατοχής καθαρόαιμου που δημιούργησε το πρόβλημα των αδέσποτων και τώρα βρήκαμε την λύση στην στείρωση.
Και σε όσους είπαν ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα στο ζώο, απαντώ ότι κι εσάς αν σας στειρώσει γιατρός, δεν θα έχετε προβλήματα υγείας.

Το προβλημα των αδεσποτων δε θα λυνοταν ετσι... αφου ολοι εμεις που εχουμε πρωην αδεσποτα (μεσα σε αυτους ειμαι και εγω) θα τα ζευγαρωναμε οπως προσταζει η φυση και θα δημιουργουσαμε αλλη μια σειρα εν δυναμει αδεσποτων

Ποιός θα το αποφασίσει όμως? Ο μικρός Χίτλερ που γεννιέται μέσα μας όταν έχουμε να κάνουμε με ζώα και τα χωρίζουμε ρατσιστικά σε "ράτσας"
και "κόπρους" που δεν έχουν κανένα δικαίωμα, ούτε στην ζωή, ούτε καν στην αναπαραγωγή? Εδώ αμφισβητήσατε και το μητρικό τους ένστικτο!!
Όποιος νοιάζεται πραγματικά για τα αδέσποτα, να επιλέξει τον επόμενο σκύλο του από τον δρόμο και όχι από εκτροφέα και μετά να έρθει να μου
ζητήσει pedigree για ν' αφήσω τον Μπούφυ να πηδ****, κι αν μου πει να του τα κόψω, θα τον ρωτήσω τι συγγένεια έχει με τον Θεό.
Ας πηδηξει ο Μπ... θα κρατησω ενα κουταβι του επειδη θα ειναι ιδιο με αυτον (αλλο ψεμα και αυτο!) και τα αλλα κουταβια ας τα χαρισουμε σε ανθρωπους που απλα ενθουσιαστηκαν με την κουταβοφατσα τους... Μετα απο 7-8 μηνες που δε θα ειναι πια κουταβια ομως, θα τρωνε πραγματα, θα γαυγιζουν, θα ειναι μπελας... καποια απο αυτα ας τα παμε σε ενα βουνο να τα αφησουμε.. αλλωστε σκυλια ειναι η φυση θα φροντισει γι αυτα

Δε μου κανουν εντυπωση οι αποψεις που ακουω...αλλωστε τις ιδιες ειχα και γω! Σημασια εχει το δικο μας σκυλι να ειναι καλα, να ζευγαρωσει, να γνωρισει τον ερωτα... εξω απο την πορτα μας τι σημασια εχει ποσα πεθαινουν απο ανευθυνα ζευγαρωματα?
Αυτα δεν ειναι εγωισμος και ματαιοδοξια?
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01947 seconds with 10 queries