Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-09-10, 09:03
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από hello Εμφάνιση μηνυμάτων
υγρά τεστ. ακριβώς δεν μπορώ να καταλάβω την τιμή γι αυτό λέω 0-0,25. και στις οδηγίες λέει ότι στο 0,25 μελλοντικά μπορεί να θεωρηθεί τοξικό...
όσον αφορά το Ph νομίζω ότι είναι στο 8...
πόσο πρέπει να είναι το ph;
πάντως το ψαράκι όταν ήταν στη γυάλα παρουσίασε κάποια συμπτώματα που θα έλεγες ότι έχει fin rot. όταν πήγα στο pet shop μου έδωσε το φάρμακο για fungus(βεβαίως τοτε ακόμη δεν ήξερα τις ασθένειες). δίνοντας του το φάρμακο έπεσε τελείως... και σιγά σιγά όλο και χειρότερα..
δώστε καμμία συμβουλή...
Δεν έχω πρόχειρο το λινκ για την τοξικότητα της αμμωνίας, αλλά όσο πιό ψηλό το Ph (και το 8 είναι ήδη ψηλό) τόσο πιό τοξική είναι. Οπότε δεν ξέρω αν έφταιξε το φάρμακο που έριξες, αλλά σίγουρα παραμονή σε νερό με μετρήσιμη αμμωνία κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Αν δεν στρώσεις το φίλτρο σου (να έχεις ΝΗ3=0), δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις. Και αν το ψάρι έχει "πεσει" τόσο πολύ, μπορεί και όλα να τα κάνεις σωστά και πάλι...

Στη θέση σου θα φρόντιζα να είναι καθαρό το νερό (ΝΗ3=0 με αλλαγές νερού/μπόλι) αλλά αν τα πράγματα είναι προχωρημένα, έτσι όπως τα περιγράφεις, τότε η ευθανασία μπορεί να είναι ο μόνος δρόμος, αντί να αφήσεις το ψάρι να ταλαιπωρηθεί μέχρι τέλους... Σορυ...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01487 seconds with 10 queries