Εγώ έχω δικιμάσει πριν μερικούς μήνες το water softener pillow της aquarium pharmaceuticals. To GH απο >20 μου το κατέβασε < 8 σε μερικές μέρες, βάζοντας το κάπου 2 ώρες/μέρα και μετά αποθήκευση σε διάλυμα με αλάτι όπως λένε οι οδηγίες.
Στις αλλαγές νερού το έβαζα πριν ξεκινήσω να συμπληρώνω, το έβγαζα μετά απο λίγη ώρα. Δεν είχα μεγάλο σκαμπανεύασμα με το GH.
Το αποτέλεσμα είναι τα tetra να δείχνουν ποιό χαρούμενα, είχαν ζοηρέψει τα χρώματά τους.
Το πρόβλημα είναι ότι μετά είχα πρόβλημα με τα φυτά. Μετά από λίγο καιρό μου εμφάνησαν έντονα σημάδια έλειψης κάλσιου και μαγνήσιου, μετά σταμάτισε αισθητά η ανάπτηξή τους, αν καί αυξησα αισθητά την δόση flourish.
Και ως γνωστό μειωμένη ανάπτηξη = άλγη!!!
Τελευταίες δυο αλλαγες νερού δεν το έβαλα, τα φυτά πήραν τα πανω τους αισθητά, η άλγη υποχωρεί.
Για την πραγματική χρησιμότητα αυτου του προϊόντος, έχω διαβάσει αμφισβιτούμενες απόψεις. Χωρίς να θυμάμαι την χειμική-επιστημονική εξήγιση, αυτό μετατρέπει τα ιόντα μαγνησίου και καλσιου σε κάτι άλο το οποίο δεν το μετράει το τεστ GH, για τα ψαράκια μας όμως δεν έχει και μεγάλη διαφορά.