Αγαπητοί Φίλοι,
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

.
Τώρα συμπληρώνω την 3η εβδομάδα στρωσίματος με τα ΝΟ2 στα ύψη ενώ αναμένω τα ΝΟ3.
Τελικα επελεξες τη μεθοδο με αμμωνια ή της τροφης;
Όταν θα έρθει η στιγμή που θα βάλω τα πρώτα ψαράκια σκέφτομε αν είναι προτιμότερο
να βάλω πρώτα τo ζευγάρι Colisa labiosa (ελπίζω να βρώ θυληκό) η το κοπαδάκι από ένα συμβατό είδος;
Θα προτεινα να ξεκινουσες πρωτα με το κοπαδακι και μετα απο 15-20 μερες να βαλεις τα Colisa.
Ποιό είδος θα βάζατε εσείς για το κοπαδάκι?
Σαν ιδανικο συγκατοικο (οσον αφορα συνθηκες διαβιωσης αλλα και την γεωγραφικη προελευση) θεωρω τους αρλεκινους (Trigonostigma heteromorpha). Μπορεις να βαλεις ενα κοπαδακι 10-11 ατομων.
Στο τέλος μετά από περίπου 3 μήνες, όπως μου προτείνατε, θέλω να συμπληρώσω με μερικά corydoras και αυτή να είναι η τελική σύνθεση.
Μια χαρα τα Corydoras αφου ταιριαζουν απολυτα με τα παραπανω ψαρια (εκτος απο την προελευση τους). Εναλλακτικα να σου προτεινω ενα αλλο ειδος ψαριου βυθου... τα loach και συγκεκριμενα τα Yasuhikotakia sidthimunki.
Για τα colisa labiosa είναι ok το ζευγάρι η θα πρέπει να έχω 1αρσ με 2θυλ.?
Κυριως αναλογα σε τι αρσενικο θα πεσεις. Συνηθως ειναι ενταξει σε ζευγαρι.
Κάτι άλλο που με προβληματίζει για τα γκουραμάκια είναι η απόσταση μεταξύ της επιφάνειας του νερού και το καπάκι στο ενυδρείο μου (Cayman 80).
Το κενό είναι γύρω στα 5cm, είναι αυτό αρκετό για να πέρνουν τις αναπνοές τους που αν δεν κάνω λάθος ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού?
Ειναι μια χαρα.
Το ότι ακριβώς απο πάνω είναι οι λάμπες με τον ανακλαστήρα δημιουργεί πρόβλημα?
Επίσης δεν ξέρω αν φυτά επιφανείας θα αντέχουν η θα καίγονται.
Δεν θα εχεις προβληματα με τα φυτα επιφανειας.
Ευχαριστώ.