Παρακαλώ όποιον αδυναμεί να μιλήσει με επιχειρήματα, ευγένεια και ουσία να μην απαντήσει απλά για να απαντήσει σε ότι γράψω, καλός είναι ο διάλογος αλλά μόνο όταν βγαίνει κάτι απο αυτό,αλλιώς είναι χάσιμο ενέργειας.
Απότι γνωρίζουν οι mods μαζί με κάποια άλλα παιδιά ζήτησα να γίνει section περί επιλογών αρχαρίων,ιδιαίτερα ανθρώπων με μικρά ενυδρεία με νερό βρύσης πού όπως πολύ σωστά είπαν και τα παιδιά πριν είναι το 90% των νέων στο χόμπι και ειναι ρεαλιστικό.
Ο Τόλης με κάποιους mods μου είπαν άμεσα να κάνω λίγο υπομονή μιας και θα άλλαζαν τη δομή του φόρουμ όπως και έγινε.
Δημιουργήθηκε λοιπόν το
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=148
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείωνΣυζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο.
Προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος γιατί εκεί θα μπορόυσε ο κάθε αρχάριος να βρει κάποιες επιλογές ρεαλιστικές,ορθες,ασφαλεις και κυριως ενδιαφέρουσες. Μερικούς μηνες μετά όντως υπάρχουν πολλές και διάφορες προτάσεις με νέα 'εύκολα' είδη σε αρχάριους ακόμα και σε μικρά ενυδρεία, με ανθεκτικά είδη που έχουν δοκιμάσει αρκετοί από εμάς όπως furcatus, microrapsbora,danio μικρές μελανοταινίες, κάποια ζεύγη νανοκιχλίδων κτλ., τα οποία ξεφεύγουν από το κλασικό μοτίβο γκάπι-μονομάχου-μηλοσαλίγκαρου(το οποίο έίναι σωστό ως προς την ασφάλεια εισαγωγής στο χόμπι αλλά περιορισμένων επιλογών).
Ειλικρινά μερικές φορές διαβάζω και μενω με το στόμα ανοιχτό. Εχοντας κάνει μια μεγάααααλη κουβέντα παλαιότερα με τους moderators και άλλους χρήστες του φόρουμ σχετικα με την αγένεια, τις συμβουλές περί στησίματος και γενικά τον ορθό τρόπο προσέγγισης των αρχαρίων βλέπω το συγκεκριμένο τόπικ και μένω μακακας...
Δυστυχως ήρθε η ώρα να γίνω δυσάρεστος,
γιατί όπως μου είπαν και οι mods όταν τίθεται θέμα ευγένειας δεν έχουν χρέος να σταματήσουν όποιον είναι αγενής αλλά μόνο όποιον είναι προσβλητικός και ξεπερνάει τα όρια. Και επειδή μου έδωσαν το δικαίωμα υπεράσπισης όταν θίγομαι από απρεπεις συμπεριφορές, λυπάμαι αλλά....
harris samos δηλαδη λετε οτι αν ενας νεος χωμπιστας θελει να βαλει 6 οσκαρ πχ σε 300 λιτρα ενυδρειο πρεπει να του πω μπραβο αγορι μου να του χαιδεψω και το κεφαλακι για να μη τον πλυγωσω και φυγει
ε οχι ρε παιδια οχι ΄
Υπάρχει και η επιλογή να του απαντήσεις με ευγένια και τρόπο ώστε να καταλάβει, κάτι το οποίο κάνεις σπάνια. Μπαμπά,αφεντικό και γυναίκα να τους μαλώνουν έχουν οι περισσότεροι, δεν ψάχνουν κι εδώ,εδώ θέλουν
1)βοήθεια και λυσεις και
2)να τους καλωσορίσουν στο χόμπι ώστε να το αγαπησουν.
Έσύ κάνεις το πρώτο΄,στο δεύτερο είσαι μακράν απίστευτος...
Τι θα πει ε οχι ρε παιδια οχι? Δηλαδη εαν το ανήψι μου 2 χρονών βάλει δάχτυλο στην μπρίζα οι λύσεις είναι ή βρίσιμο με ξύλο ή επιβράβευση?!
harris samos γυρισαμε τη συζητηση αλλου και δεν εχω καταλαβει το γιατι
απο τα λιτρα πηγαμε στα κοπαδια και μετα το γυρνατε στον πλυγωμενο αρχαριο που θα του πω μπραβο για μια πατατα που εκανε
Δε θέλει μπράβο για την πατάτα, αλλά ούτε και τον τρόπο που μιλάει η Κανέλη στον Άδωνη΄και ο Λαζόπουλος στη Σαρρή(έβαλα δημοφιλή παραδείγματα προς τέρψην όλου του κοινού...
)
harris samos ολοι στο φορουμ λενε οτι ειμαι ο κραχτης κραζω πολυ λενε δε ξερω ισος να εχουν δικιο
Δίκαιο έχουν, στο λέω εγώ ως αρχάριος εγγεγραμένος στο gab γενάρη, γνώμη μου είναι, άμα θες άκουσε την,αλλιως γραψε με
harris samos αφου ειμαι κακος και τουσ πλυγωνο και μετα απο εντονες διαφονιες γιατι μου στελνουν πμ (ευχαριστω τελικα το σκεφτηκα εκανα αυτο που μου ειπες και εχεισ δικιο )
Κακός δεν είσαι,βοηθάς όντως πάρα πολλούς και μπράβο σου. Έτερον εκάτερον όμως....Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
Εσύ μιλάς όπως ο εκπαιδευτής καραβανάς στα ΟΥΚ νεούδια, μετά την εκπαίδευση, 5 είπαν ευχαριστώ και 35 είπαν 

αι παράτα μας,φεύγω....
Πιστεύω ότι πλέον ένας αρχάριος μπορεί να βρει και άλλες λύσεις στα μέτρα του αρκεί να
1)ψάξει,διαβάσει,ενημερωθεί ΣΩΣΤΑ απο μονος του
2)ακούσει τις συμβουλές και επιλέξει την ορθή
3)έχει την τύχη να του απαντήσει και να τον βοηθήσει ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ το ορθο.(εγω ειχα την τυχη να με βοηθησει ο panos1972)
Εαν δεν έχουμε εμπειρία με κάποια είδη που άλλοι δοκίμασαν και έχουν ,μην μπαινουμε σε αντίλογο του στυλ 'βάλε μόνο γκάπι σε 50 λιτρα με νερό βρύσης', όταν 15 άλλοι προτείνουν και άλλες λύσεις, πλεον δοκιμασμενες και με ντοκουμεντα στο φορουμ εδω και μηνες
Αυτα απο εναν ταπεινο αρχαριο, Χαρη ελπιζω να μην παρεξηγηθεις γιατι δεν ειχα σκοπο να σε προσβαλλω, μονο να απαντησω στα ποστς σου.
Απλα διαφωνω καθετα με τον τροπο που βοηθας,thats all.
Εμεις εδω στο Βορρα ειμαστε χαλλλλλλλλαροι ανθρωποι,μαλωνουμε μονο για τον ΜΠΑΟΚ και τον Αρη ,και για κακοχτυπημενους φραπεδες

(και αποτι ειδες κουβεντα δεν ειπα περι θεσσαλονικαιων και τρελας στην ευρυτερη περιοχη

.....)
Καλη συνεχεια στο τοπικ,ελπιζω να βρεθει λυση