Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 22-09-10, 10:48
vasiliki Ο χρήστης vasiliki δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-05-2009
Περιοχή: ΛΑΜΙΑ
Μηνύματα: 38
Question Τελικές αποφάσεις για 450

ΟΚ, η απόφαση ελήφθη: θα πάρω το Juwel vision 450 και συμπληρωματικά το EHEIM 2217, όπως πολύ σωστά με συμβουλεύσατε την προηγούμενη φορά. Τα τελευταία που πρέπει να σκεφτώ, είναι:

1. Εντάξει, να βάλω λίγα εύκολα φυτά. Χρειάζομαι ειδικό υπόστρωμα; Σκέφτομαι να βάλω χαλίκι (αν βρω φθηνό χαλαζιακό αλλιώς κάτι άλλο ουδέτερο και σκούρο) περίπου 3mm σε πάχος από 4 έως 6-8 cm στο πίσω μέρος.

2. Το ενυδρείο θα μπει στο σαλόνι και έχει προβλεφθεί παροχή νερού και αποχέτευση πίσω από το ενυδρείο. λίγο πάνω από το δάπεδο. Πώς να τα αξιοποιήσω; Χρειάζομαι αντλία για την αλλαγή νερού; Πώς να τα συνδέσω; Τα έχω χαμένα με αυτά τα "μηχανολογικά"!!!
Επιπλέον, το νερό που θα μπαίνει στο ενυδρείο θα είναι κρύο. Διάβασα ότι θα βάζω από πριν το αντιχλώριο για όλο τον όγκο νερού του ενυδρείου σιγά σιγά για να μην αλλάζει απότομα η θερμοκρασία και να προλαβαίνουν οι θερμοστάτες να το ζεστάνουν. Σωστό αυτό;

3. Τι υλικά να βάλω στο φίλτρο; Μπλέ σφουγγάρια, siporax, αυτά; Στο παλιο μου φίλτρο EHEIM 2215 είχα και ένα σακουλάκι με zeolite, μου είχαν πει ότι βοηθάει με την αμμωνία. Να βάλω πάλι;

Sorry, αν σας σκότισα αλλά το μυαλό μου έχει γίνει κουδούνι από το ψάξιμο και θέλω να το αρχίσω σωστά! Το μεγάλο μου ενυδρείο σε λίγο θα είναι αληθινό!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01774 seconds with 10 queries