Με ματιαξατε μπρε (πλακα κανω)
Και εξηγω.
Εκανα σημερα σε ολα τα ενυδρεια αλλαγη, ολα ωραια και καλα, εβγαλα και τη σκυλα να κανει τον περιπατο της και καθησα στο και καλα "fishroom", που εχω και τον υπολογιστη και εγραφα μερικα ποστ.
Τα φωτα εχουν σβησει στα ενυδρεια και αναβουν μονο ενα ελαφρυ σποτ στο γραφειο και πολυ ελαφρα moonlight στα ενυδρεια (εκτος απο τη γεννηστρα που εχω λιγο πιο δυνατο σε περιπτωση που γεννησουν να υπαρχει ελαφρυ φως).
Καποια στιγμη ακουω ενα ανεπαισθητο ηχο πισω μου, ενα μικρο "ταπ'.
Ακουγονται συνηθως διαφορα απο τα ενυδρεια, πχ κανενα "πλιτσ" στο μεγαλο ενυδρειο που εχω δεξια μου οταν ανεβαινει κανενα κορυ και παιρνει αερα κλπ
Λιγο πριν τις αλλαγες δεν ξεχωριζω μικρους θορυβους, γιατι ακουγεται λιγο πιο δυνατα το νερο απο τις εξοδους των φιλτρων, αφου εχει πεσει η σταθμη του νερου καπως.
Τωρα ομως που ειχα κανει αλλαγη και ειχε σωστη σταθμη το νερο, ειχε ησυχια.
Για μερικα δευτερολεπτα δεν εδωσα σημασια, αλλα αμεσως σκεφτηκα οτι απο πισω μου εχω τη γεννηστρα και το γαριδαδικο. Απο εκει δεν ειχα ξανακουσει θορυβο.
Απο τις γαριδες φυσιολογικο αλλα ουτε και τα Dicrossus ανεβαινουν ποτε στην επιφανεια ποτε για να ακουσω κατι.
Γυριζω να δω στο μισοσκοταδο και δεν παρατηρω κατι παραξενο.
Κοιταζω κατω και βλεπω κατι σαν φυλαρακι ή σκουπιδακι.
Σκεφτομαι, ειναι απο τα δεντρα εξω και με ανοιχτη πορτα το εφερε κανενα αερακι μεσα ή κανενα σκουπιδακι απο τα ποδια της σκυλας.
Αναβω το φως να σιγουρευτω και βλεπω ..... τη θηλυκια Dicrossus στο πατωμα ακινητη.

Περνω κατι και τη σπρωχνω στη παλαμη μου ελαφρα. Αυτη τιναζεται.
Καλο αυτο.
Ουφ, ευτυχως ειναι ζωντανη και επιπλεον δεν εχει "στεγνωσει"
Τη βαζω στο ενυδρειο και αμεσως παει στο βυθο και σφηνωνεται τρομαγμενη αναμεσα στο τζαμι και σε ενα ξυλο, ψιλολοξα.
Θελω να τη στειλω καπου με καλυτερη ροη να ανασανει.
Βαζω την τσιμπιδα των φυτων κοντα της και μετακινειται ευτυχως σε καλυτερο μερος, σφαιρα.
Ειναι ανοιχτο το ενυδρειο τους, δεν εχω ξανακουσει να πηδανε.
Κατεβαζω κατι πλαστικα απο το ντουλαπι, κανω κατι πατεντες και κλεινω το πανω μερος, αφηνωντας μονο χαραμαδες, κλεινω το φως και παρακολουθω.
Ησυχια.
Δεν θελω να επεμβω αλλο.
Αυριο παω να κοψω πολυκαρβονικο, να το κλεισω το καπακι.
Ελπιζω να ισιωσει το ψαρι γιατι δεν πιστευω οτι θα βρω ευκολα αλλο θηλυκο.
Τα νερα των αλλαγων ειναι ελεγμενα ολα, και στα ενυδρεια ειναι ολα ιδανικα.
Το μονο που μου περναει απο το μυαλο σαν αιτια ειναι οτι επειδη παραγεμισα με νερο και μπηκε λιγο το spraybar μεσα στο νερο, δεν εκανε καλη αναταραξη και οξυγονωση και τωρα το βραδυ της ελλειψε και ανεβηκε για ανασα αλλα σαν αμαθητη σε κατι τετοιο, εβαλε πολυ δυναμη για να ανεβει και επεσε εξω.
Αλλα νομιζω εχει ξανατυχει να ειναι μεσα το spraybar, χωρις προβλημα. (εκτος κι αν ανεβηκαν και τοτε τα ψαρια για ανασα χωρις να το καταλαβω, και δεν ειχαν την ατυχια να πεσουν εξω οπως τωρα).
Εξαλου σκεφτομαι οτι δυο ψαρακια σε 50 λιτρα με ελαχιστα φυτακια, δεν νομιζω να ειχαν προβλημα οξυγονωσης.
Εδω στις αρχες που ημουν στραβαδι, ειχαν στο ιδιο ενυδρειο το μισο αμαζωνιο μεσα, χωρις προβλημα οξυγονωσης.
Μεσα στην ατυχια μου, σκεφτομαι οτι ημουν και τυχερος που δεν εγινε μερα που ακουγονται τα νερα απο τα ενυδρεια ή ωρα που λειτουργουν τα ανεμιστηρια (ευτυχως τωρα δεν αναβουν και πολυ με τη δροσια) και δεν θα ακουγα με τιποτα το "ταπ".
Περιμενω τις αποψεις σας.
-------------------------
Πανοραμικη φωτο (μια και την ειχα βγαλει) απο το δωματιο.
Αριστερα στο PC η θεση μου και διπλα το "ανακλινδρο" της Νταιζης.
Στο βαθος στη φωτο (και δεξια μου) το 400αρι, δεξια στη φωτο (και στην πλατη μου) το γαριδαδικο πρωτα, και πιο μεσα στη σειρα τα Dicrossus