Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 15-11-03, 01:21
thediscusman Ο χρήστης thediscusman δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 31-03-2003
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 369
Προεπιλογή

Ο κυκλοφορητής βρίσκεται σε σειρά με το εξωτερικό φίλτρο. Τα εμπόδια που συναντά το νερό μέχρι να φτάσει ξανά πίσω στο ενυδρείο είναι αρκετά και έτσι η ροή της αντλίας του canister φίλτρου που είναι 1000l/h μειώνεται στο μισό. Έτσι έβαλα τον κυκλοφορητή για να αυξήσει κάπως τη ροή. Θα μετρήσω ακριβώς τη ροή και αν ξεπερνά τα 750l/h θα την περιορίσω κλείνοντας λίγο τη βάνα.
Τάσο προς το παρόν δε θέλω να βάλω άλλους δίσκους εκτός και αν βρω κάποιο που θα με εντυπωσιάσει. Εξάλλου οι δίσκοι δε τσακώνονται καθόλου. Σίγουρα πάιζει ρόλο και ο περισότερος χώρος που έχουν τώρα. Το ενυδρείο δείχνει πάρα πολύ όμορφο έτσι όπως είναι καθώς δεν είναι πυκνοκατοικημένο και τα ψάρια συμπεριφέρονται πιο φυσιολογικά. Για τη ροή του νερού στο υπόστρωμα έβαλα το θερμαντικό καλώδιο να λειτουργεί ένα τέταρτο κάθε ώρα για να είναι πιο σταθερή η θερμοκρασία έτσι πιστεύω ότι η ροή θα είναι συνεχής. Αλλά και αυτό να μη συμβαίνει σίγουρα δε θα παγιδεύεται νερό στο υπόστρωμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα με δυνατόττα ανάπτυξης βλαβερών βακτηριδίων.
Προς το παρόν δε σκέφτομαι να βάλω άλλα φυτά, εκτός από κάποια microsorum τα οποία πάλι δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από υπόστρωμα. Έχω και ένα είδος γρασιδιού που χρειάζεται καλό υπόστρωμα αλλά δεν εντόπισα ακριβώς ποιο είναι. Στο μέλλον θα προσαπθήσω και πιο απαιτητικά φυτά, όσο βέβαια μου το επιτρέπει ο χαμηλός φωτισμός που έχω για τους δίσκους. Έβαλα αυτό το υπόστρωμα για να έχω τη δυνατότητα στο μέλλον αν θελήσω να βάλω και πιο απαιτητικά φυτά μιας και η αλλαγή υποστρώματος σε ένα στημένο ενυδρείο δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Το υπόστρωμα το πήρα από την Άβυσσο. Απ’ ότι έχω διαβάσει σε διάφορα sites είναι πάρα πολύ καλό. Και το χρώμα του είναι καταπληκτικό. Τον L142 τον πήρα από το petshop στο αεροδρόμιο. Είναι πολύ όμορφος πλακόστομος. Σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες από το ενυδρείο και τα ψαράκια μου.
Για απιονισμό πήρα R.O. της Aqua Medic και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Άλλωστε με τη σκληρότητα που έχουμε στη Θεσσαλονίκη είναι απαραίτητο ένα σύστημα απιονισμού του νερού.
Αυτά τα ολίγα… και ελπίζω να μη σας κούρασα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01795 seconds with 10 queries