Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-09-10, 23:42
Το avatar του χρήστη theodor72
theodor72 Ο χρήστης theodor72 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαμαριά/Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Μα εγώ έχω φύγει από την κουβέντα περί λίτρων. Διάβασε, φίλε μου Κώστα, στο πρώτο μου ποστ, γράφω : "Ροδόστομους συνήθως προτείνω σε ενυδρεία με μήκος πάνω από 1 μέτρο. Όχι πως δε θα περάσουν καλά και στο δικό σου αν τους δώσεις τις κατάλληλες συνθήκες, απλά σε μεγάλο μήκος ενυδρείου μπορεί να χαρείς και το πανέμορφο κοπαδιαστό κολύμπι τους, που είναι ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά τους." Δηλαδή, το μόνο που δε θα μπορεί να απολαύσει είναι το κολύμπι και το έντονο κοπάδιασμα. Μια χαρά μπορεί να τα κρατήσει στα λίτρα που έχει, αλλά δε θα πάρει από αυτά το 100 % του χαρακτήρα τους. Εγώ τους είχα σε 100 λίτρα καθαρά και επειδή δεν έβλεπα αυτή την κοπαδιαστή κίνηση τους, τα έδωσα μήπως και πάνε κάπου καλύτερα.

Όσον αφορά το σχόλιο μου για τον μονομάχο, είναι γενικό και δεν αφορά το φίλο daqua. Κάποιοι λένε για τα pagasious και τα red tailed catfish πως τα πέρνουν από τις άθλειες συνθήκες των πετ σοπο και του δίνουν καλύτερες συνθήκες βάζοντας τα πχ σε 200 λίτρα. Αυτό είχα σκοπό να πω.

Και ξανατονίζω: Πέρα από το αρχικό ποστ δε ξανα ανάφερα λίτρα. Αναφέρομαι πλεόν στο πως ξεχωρίζουμε έναν "χαρούμενο" ροδόστομο, στο ph, τον έντονο φωτισμό, την έλλειψη φυτών και το στρες που τους προκαλεί. Επομένως αυτά που λες με τα 200 και 600 λίτρα, ξέρεις καλά πως δε με αντιπροσωπεύουν. Μακάρι να είχαμε όλοι τόσα λίτρα ( σε ένα ενυδρείο ) αλλά αυτό είναι δύσκολο και πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς. Αλλά δε πρέπει να ξεφεύγουμε πολύ ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω.
μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα.
πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01364 seconds with 10 queries