Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 05-11-03, 13:30
Το avatar του χρήστη mikenuke
mikenuke Ο χρήστης mikenuke δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 17-05-2003
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 2.517
Προεπιλογή

Σχετικα με την webcam το σκεφτηκα το θεμα προχθες αλλα με προοπτικη οχι διαχειρισης απλως τηλεθεασης.
Επειδη το ενυδρειο μου στο σπιτι ειναι σε αλλο δωματιο και οχι στο δικο μου, σκεφτηκα να τραβηξω μια καμερα μεχρι τον Η/Υ μου για να μπορω να το χαζευω απο το κρεββατι μου. Οταν το δοκιμασω θα σας μεταφερω τις εντυπωσεις μου.

Επισης σημερα εκνα μια ερευνα για αυτοματισμο φωτων, φυσικα βασικο στοιχειο ειναι η οικονομικη λυση. οποτε κατεβηκα να δω τι υπαρχει.

Πρωτα απο ολα ειναι οι αναλογικοι ωρολογιακοι χρονοδιακοπτες, κοστος απο 5€, οι οποιοι ομως αν προκειται για υπνοδωματιο μπορει να δημιουργουν ενοχλητικο θορυβο, σε καμια περιπτωση μην χρησιμοποιησετε βιομηχανικους ή γραμμης γιατι κανουν ακομη περισσοτερο θορυβο.
Γι'αυτο το λογο ρωτησα και για ηλεκτρονικους χρονοδιακοπτες οι οποιοι ειναι φυσικα αθορυβοι αλλα το κοστος ειναι στα 13€-15€, και για περισσοτερους απο εναν ανεβαινει κατακορυφα το κοστος. Για την αποφυγη αυτου σκεφτηκα μηπως υπαρχουν διακοπτες χρονοκαθυστερησης (delay) για να ανοιγουν οι λαμπες με ενα χρονοδιακοπτη και μετα για καθε επιπλεον λαμπα εναν delay. Υπαρχει τετοιος μονο γραμμης και εχει απο 1'-15' καθυστερηση, ακριβως οτι ηθελα αλλα το κοστος ανερχεται στα 15€ οποτε ειναι προτιμοτερο να παρεις αλλον ενα χρονοδιακοπτη αφου οι delay κανουν μονο στο αναμα καθυστερηση, και οχι το αντιστροφο.

αυτα για την ερευνα μας, νομιζω οτι ο αυτοματισμος των φωτων ειναι το πρωτο απαραιτητο βημα τις αυτοματοποιησης σε ενα ενυδρειο και μιας και εκανα την ερευνα ειπα να σας τα μεταφερω προς κοινη ωφελεια.
__________________
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"."
Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01438 seconds with 10 queries